Cum se prepară cafeaua decofeinizată
Ideea de a decafeiniza cafeaua a fost concepută la începutul secolului XX de către fiul unui comerciant de cafea german, Dr. Ludwig Roselius, care era convins că cauza morții premature a tatălui său se datora unor doze mari de cofeină. Doriți să aflați mai multe despre cafeaua decafeinizată și despre cum este fabricată prin eliminarea cofeinei din boabe citiți articolul nostru Cafeaua decafeinizată.
Cafeina este eliminată din boabele înseși, adică înainte de prăjire și măcinare. Există mai multe procese prin care cafeaua este lipsită de acest ingredient. Cele două cele mai comune sunt:
Procese de bază de producție a cafelei decofeinizate
- Fabele de cafea sunt înmuiate într-un solvent special care extrage cafeina din ele.
- Procesul cu apă elvețiană - boabele sunt înmuiate în apă timp de 8-10 ore și apoi filtrate prin filtre de carbon pentru a capta cafeina.
Dezavantajul primului proces este riscul ca în cafea să rămână reziduuri de solvent. În același timp, utilizarea de substanțe chimice poate duce la o eliberare nedorită de uleiuri valoroase și alte substanțe cărora cafeaua le datorează gustul și aroma.
Cel de-al doilea proces este considerabil mai ecologic, dar și mai scump. Și există un anumit risc de denaturare a aromei sau a gustului cu această tehnică, dar, în general, atunci când este folosită, cafeaua își păstrează calitatea maximă posibilă. Gama noastră de cafele decofeinizate include, cu siguranță, produse procesate cu ajutorul acestei tehnologii.
Din cafea decofeinizată proaspăt măcinată, puteți prepara o băutură atât în mașina de cafea, cât și fără aceasta. Dacă nu aveți o mașină de cafea coffee grinder, puteți cumpăra una convenabil și din eshop-ul nostru.
Înseamnă că cafeaua preparată în acest mod nu conține cofeină?
Nu, rămâne o anumită cantitate reziduală. Potrivit experților, aceasta este de aproximativ 3 mg la un sfert de litru de cafea. Totuși, dacă ne gândim că aceeași cantitate de cafea cu cofeină conține 70-140 mg de cofeină, diferența este vizibilă.
Ce nu vă oferă cafeaua decofeinizată?
Cel mai important, efectul de stimulare și efectele conexe:
- îmbunătățirea funcțiilor mentale, a memoriei sau a stării de spirit;
- accelerarea metabolismului și, astfel, promovarea arderii grăsimilor;
- creșterea performanțelor fizice.
Așa că, dacă dintr-un motiv oarecare trebuie să spuneți adio cafelei clasice, cu siguranță nu o vedeți ca pe o concesie, o mare parte din efectele pozitive, inclusiv gustul și aroma tradițională, rămân și veți avea parte de o experiență substanțial completă.
Cu atât mai mult dacă alegeți cafeaua noastră decofeinizată - o selecție de cafea boabe și măcinată, sau dacă posesorii de aparate Nespresso pot achiziționa 100% compostabile capsule cu o selecție de cafea decofeinizată.
De ce să cumpărați cafea decofeinizată de la noi?
- Puteți livra cafeaua decofeinizată care este în stoc chiar a doua zi după comandă!
- Avem o gamă largă de produse de cafea și ceai, precum și cafea selectă de calitate.
- Ai nevoie de sfaturi? Serviciul nostru de asistență clienți este aici pentru dumneavoastră.