Beansmiths Uganda Gombe, 250g
Bucurați-vă de puterea momentului cu această delicioasă ceașcă de plăcere.
Aromă: Fructe de pădure - Mandarină - Ciocolată
Țară: Uganda
Fermă / stație de spălare: Coffee Garden
Preparare recomandată: Espresso
Soi: SL14, SL28 și Nyasaland
Metoda de prelucrare: Spălat
Altitudine: 1800 - 2200 m deasupra nivelului mării.
Bukyabosuperior
Aciditatea: aciditate medie
Punctaj la cupaj: 85+.
Stația de procesare a lucrat cu fermierii care produc microlote de șase ani. Proprietarii cunosc fiecare familie de fermieri și fiecare fermă care le furnizează cireșe, deoarece locuiesc în munți, la aproximativ șase sute de metri deasupra stației de spălare.
Microloturile de la stația de procesare sunt compilate în funcție de data recoltării și de profilul similar de aromă. Prin urmare, fermierii individuali pot contribui cu cafeaua lor la mai multe microlote. Microlotul nostru poartă numele satului Gombe, unde locuiesc mulți dintre fermieri.
La o oră de la recoltare, cireșele sunt aduse la stația de prelucrare în saci de 50 de kilograme de către ceea ce se numește " runners" - o echipă de aproximativ 160 de femei și bărbați din comunitatea locală. În aceeași zi, începe procesul de prelucrare. În primul rând, cireșele de cafea sunt decojite și apoi procesul nostru tipic de fermentare începe cu o clătire ușoară, urmată de înmuierea cireșelor în apă rece de munte, unde sunt lăsate să se răcească timp de patruzeci de ore înainte de o spălare finală. În cele din urmă, boabele sunt uscate încet și uniform până la un conținut final de umiditate de 11%. Înainte de a fi exportate, toate au fost supuse unui screening amănunțit în douăsprezece stații de sortare diferite.
EAN: 8594206182988
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER