Etiopia Sidamo, cafea arabica boabe
Etiopia a dat numele cafelei după provincia etiopiană Kaffa, așa că nu este surprinzător că una dintre cele mai bune cafele din lume este cultivată tocmai acolo.
Etiopia, situată în Cornul Africii în Africa de Est, este țara în care însăși istoria cafelei a început să se scrie. Cuvântul „cafea” în sine este derivat din provincia Kaffa , unde se spune că cafeaua a fost cultivată pentru prima dată. În prezent, când Etiopia este cel mai mare producător și exportator de cafea Arabica din țările africane și ocupă locul 5 la nivel mondial, încă mai găsim păduri de arbore de cafea sălbatic, în principal în partea de sud a țării. Aproximativ 98% din întreaga producție de cafea provine din fermele locale mici .
Soiul Sidamo este o adevărată bijuterie africană care se numără printre cele mai căutate cafele din lume. Nu este de mirare că arta cafelei se transmite aici din generație în generație.
Originea cafelei : În regiunea Sidamo, pe care o găsim în partea de sud a Etiopiei, micii fermieri se ocupă de cultivarea și producerea uneia dintre cele mai interesante cafele din lume, la o altitudine de aproximativ 2200 de metri deasupra nivelului mării. Această altitudine îi conferă o aciditate medie.
Gust : Sidamo se caracterizează printr-o aromă moale și plină, cu bogăție de ciocolată, însoțită de o aromă florală îmbătătoare și profundă condimentată, cu o notă de viță de vie. Corpul este mai ușor și frumos catifelat. Fiecare înghițitură din această cafea luxoasă se închide cu o aromă de citrice. Cafeaua este apreciată pentru aciditatea sa fructată plăcută.
Prelucrare : umed
Soi : cafea forestieră
Compozitie : 100% Arabica
Nivel de prăjire: City+
EAN: 722777097303
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER