Etiopia Sidamo, PRAJIT MEDIU, cafea boabe arabica
Cafeaua cu prăjire medie din soiul Etiopia Sidamo . Etiopia a dat cafeaua numele după provincia etiopiană Kaffa, iar acolo se cultivă unele dintre cele mai bune cafele din lume.
Prăjirea cafelei este o adevărată alchimie, care afectează în cele din urmă caracteristicile gustative ale cafelei . În general, putem spune că ne jucăm cu cele două caracteristici de bază ale cafelei, și acestea sunt aciditatea și amărăciunea . Mai simplu spus, cu cât prăjim mai mult cafeaua, cu atât mai mult îi suprimăm aciditatea naturală și îi accentuăm amărăciunea. Italienii, de exemplu, sunt cunoscuți în întreaga lume pentru că își prăjesc cafeaua într-o culoare foarte închisă, pe de altă parte, locuitorii țărilor nordice preferă să savureze cafeaua prăjită la o culoare foarte deschisă.
Dacă nu vă place cafeaua prăjită într-un grad mai mare , vă recomandăm să încercați o variantă mai ușoară a cafelei Etiopia Sidamo . Fasolea este prăjită într-un grad mai ușor decât prăjirea noastră standard. Cafeaua are o culoare usor scortisoara si are o aciditate placuta. Corpul cafelei nu este la fel de puternic și pronunțat ca la un grad mai mare de prăjire.
Etiopia, situată în Cornul Africii în Africa de Est, este țara în care însăși istoria cafelei a început să se scrie. Cuvântul „cafea” în sine este derivat din provincia Kaffa , unde se spune că cafeaua a fost cultivată pentru prima dată. În prezent, când Etiopia este cel mai mare producător și exportator de cafea Arabica din țările africane și ocupă locul 5 la nivel mondial, încă mai găsim păduri de arbore de cafea sălbatic, în principal în partea de sud a țării. Aproximativ 98% din întreaga producție de cafea provine din fermele locale mici .
Soiul Sidamo este o adevărată bijuterie africană care se numără printre cele mai căutate cafele din lume. Nu este de mirare că arta cafelei se transmite aici din generație în generație.
Originea cafelei : În regiunea Sidamo, pe care o găsim în partea de sud a Etiopiei, micii fermieri se ocupă de cultivarea și producerea uneia dintre cele mai interesante cafele din lume, la o altitudine de aproximativ 2200 de metri deasupra nivelului mării. Această înălțime îi conferă un mediu aciditate.
Gust : Sidamo se caracterizează printr-un gust moale și plin, cu bogăție de ciocolată, însoțit de o aromă florală îmbătătoare și profundă, condimentată, cu o notă de viță de vie. Corpul este mai ușor și frumos catifelat. Fiecare înghițitură din această cafea de lux se închide cu o aromă ușoară de citrice. Cafeaua este apreciată pentru aciditatea sa fructată plăcută.
Prelucrare : umed
Soi : cafea forestieră
Compozitie : 100% Arabica
Gradul de prăjire: Oraș ușoară
EAN: 722777097327
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER