Rebelbean Brazil Rancho Grande, 250 g
Cafea selecționată și proaspăt prăjită de la prăjitoria Rebelbean din Brno.
Aromă: ciocolată amară - măr galben - DATLE
Mulți oameni percep cafeaua braziliană ca fiind obișnuită, "doar o cafea normală". Acest lucru se datorează probabil disponibilității sale mari și utilizării pe scară largă, dar și profilului său gustativ, care este simplu, dulce și apropiat de ideea generală a gustului pe care "ar trebui" să îl aibă cafeaua.
Cu toate acestea,există ceva neobișnuit și interesant la această cafea - modul în care este uscată. De fapt, cireșele sunt uscate în "cutii statice", rezervoare adânci de 15 000 de litri. Partea de jos a cutiilor este ventilată pentru a permite suficient aer să ajungă la cireșe. La început, temperatura aerului este scăzută pentru a încetini fermentația, dar crește treptat, iar întregul proces de uscare durează 7-10 zile. Termometrele sunt plasate în cutii pentru a preveni creșterea temperaturii peste 40 de grade, ceea ce ar avea un efect negativ asupra gustului rezultat. Interesant este faptul că cireșele nu sunt amestecate deloc în timpul acestui proces de uscare. Această metodă face ca cafelele rezultate să fie mai fructate și mai dulci.
Este pentru prima dată când am avut în producția noastră soiul Acaia. Este cultivat în principal în Brazilia, iar originile sale (ca și Mundo Novo) sunt o încrucișare între Typica și Bourbon.
Fermier.
Regiunea: Tres Pontas, Sul De Minas
Varietăți: Acaia
Prelucrare: Natural
Altitudine: 970 m deasupra nivelului mării.
Falcon Specialty Coffees (Marea Britanie)
Prăjire: omni roast - potrivit pentru toate metodele de preparare
Profil aromatic: ciocolată neagră, măr galben, curmale
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER