Rebelbean Costa Rica La Candelilla, 250 g
Cafea selecționată și proaspăt prăjită de la prăjitoria Rebelbean din Brno.
Aromă: MANDARINKA- ANISE - LIP FLOWER
Rebelbean: Am fost destul de norocoși să călătorim în Costa Rica și să vizităm plantațiile și fermele de cafea de acolo. Printre acestea, fabrica de prelucrare La Candelilla, unde au ajuns sacii cu această cafea specială. Stația este condusă de familia Sanchez, care cultivă 70 de hectare de teren fertil. Ei procesează 100 de tone de boabe verzi pe an, ceea ce, ca să vă faceți o idee, înseamnă aproximativ 500 de tone de cireșe de cafea crude. Și asta înseamnă multă muncă - de aceea toți cei șapte frați ai familiei Sanchez se ocupă de ferme și de moară.
Costa Rica este o țară dezvoltată, bogată și cu o infrastructură bună. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care dimensiunea fermei familiale este oarecum diferită față de, să zicem, Guatemala sau Peru. Zonele de cultivare a cafelei din jurul capitalei San José sunt variate, iar microclimatele dintre ele sunt foarte diferite. În special, Tarrazú, de unde provin aceste boabe, este o zonă cu altitudini mari și dealuri verzi și abrupte. Ne-a plăcut cel mai mult dintre toate fermele pe care le-am vizitat. Stația de prelucrare a funcționat ca o mașină perfect lubrifiată, funcționând 22 de ore pe zi în timpul recoltei. Celelalte două ore ale zilei erau rezervate pentru curățarea mașinilor, deci, în principiu, o funcționare non-stop. Cu toate acestea, nu este de mirare că familia Sancheze are un buncăr de preparare în loturi în birou pentru 3 litri de cafea.
Printre altele, familia Sanchez este implicată în proiectul Bean Voyage, care pune în legătură fermieri din toată țara pentru a-și consolida poziția pe piață, dar și pentru a avea posibilitatea de a se educa și de a se perfecționa. Programul se axează pe ecologie, biodiversitate, conservarea ecosistemelor unice din Costa Rica, precum și pe prețuri corecte la cafea și pe colaborarea pe termen lung cu importatorii.
Avem cafea de la această fermă în prăjitorie de câțiva ani, iar calitatea a fost admirabil de stabilă. Gustul se remarcă întotdeauna printr-un corp mediu mai ușor, în general este echilibrat, delicat și neted. Combinația de fructe dulci, aciditate complexă și arome florale delicate se îmbină perfect!
Fermier: familia Sanchez
Zona.
Varietăți: Tipica
Prelucrare: Miere
Altitudine: 1 400 m deasupra nivelului mării.
Falcon Specialty Coffees (Marea Britanie)
Prăjire: omni roast - potrivit pentru toate metodele de preparare
Profil aromatic: mandarine, anason, flori de tei
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER