Rebelbean Kenya Karimikui AB, 250g
Kenya este în sfârșit aici! O cafea suculentă și dulce, care impresionează prin aciditatea sa ridicată. Aromă: TEA NEGRU-NEGRU-ARANJĂ-OMERANCĂ AMARĂ
Cursa elaborată: Karimikui
Zona.
Soi: SL28, SL34
Prelucrare: Spălat
Altitudine: 1 600 - 1 700 m deasupra nivelului mării
Importator: Falcon Specialty Coffees (Marea Britanie)
Prăjire: Prăjire omni - potrivită pentru toate metodele de preparare
Stația de prelucrare Karimikui este situată la poalele Muntelui Kenya și este afiliată la cooperativa de fermieri Rugetu. Aceasta este formată din peste 600 de mici fermieri din satele Githureia, Gituba și Kiamugumo.
Fermierii din cooperativa Rugetu pun mare accent pe selectarea numai a cireșelor coapte, care sunt de înaltă calitate datorită temperaturii medii ideale ( 13-24°C) și solului vulcanic. După recoltare, cireșele sunt decojite și apoi supuse unei clasificări calitative în funcție de densitatea lor. Acestea sunt apoi fermentate la umbră timp de 16-24 de ore, timp în care pulpa rămasă se desprinde de boabe și, de asemenea, stabilizează profilul de aromă al cafelei. Ultimul pas înainte de uscare constă în scufundarea boabelor în rezervoare cu apă curată timp de 16-18 ore. Această etapă de procesare este tipică pentru cafelele din această țară, care sunt apoi denumite " spălate și înmuiate". Boabele primesc, de asemenea, îngrijirea necesară în timpul procesului de uscare, care durează aproximativ 20 de zile și folosește uscătoare speciale din pânză pentru a asigura un flux de aer adecvat și a evita fermentarea nedorită. În cele din urmă, cafeaua este sortată în funcție de mărime (una dintre categorii este desemnată AB pe acest lot) și ambalată pentru export.
EAN: 8594183324487
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER