Cafeaua se înțelege cu spuma de lapte la fel ca vinul roșu cu brânza bună. Nu ți-l poți imagina pe unul fără celălalt, dar împreună evocă o simfonie de arome. Așadar, nu e de mirare că iubitorii de cafea au nevoie de mai mult decât de grăunțe de cafea de calitate, de un macinator puternic și de un instrument pentru pregătirea cafelei, dar de multe ori și un ajutor util pentru a transforma laptele în spumă groasă și mătăsoasă. Genul care pune punctul final la întreaga pregătire a cafelei, precum o mireasă care își pune voalul alb înainte de a merge la altar.
Cafea îmbrăcată în spumă
Chiar dacă aparțineți clubului fanilor cappuccino sau café latte, pur și simplu nu vă puteți lipsi de laptele bătut. Și cu siguranță veți dori să vă răsfățați cu cafeaua dvs. preferată acasă. Așa că este timpul să căutați un spumant de lapte potrivit. Din propria experiență, știm că spumatoarele de lapte manuale de calitate fac o treabă excelentă. Cei care preferă să spumeze laptele încălzit ar trebui să aleagă între mărcile Bialetti și G.A.T.
De fapt, spumatoarele lor servesc direct ca un recipient în care încălziți laptele înainte de a-l bate. În schimb, shaker de la Hario se ocupă de spuma mare a laptelui rece.
Există diferite tipuri de spumă de lapte, de la cele manuale la cele electrice.
-
Spumă de lapte manuală: Aceste aparate necesită de obicei mișcări fizice ale mâinilor sau apăsarea unei pârghii pentru a crea spumă. Ele sunt simplu de utilizat și nu necesită electricitate, dar pot necesita mai mult efort și timp.
-
Electric milk frothers: Aceste aparate sunt automatizate și oferă adesea mai multe funcții, cum ar fi setările de temperatură sau diferite grade de densitate a spumei. Ele sunt mai rapide și mai convenabile, dar pot fi mai scumpe și necesită o priză electrică.
-
Spumă de lapte integrată în aparatele de cafea: Unele aparate de cafea au spumă de lapte încorporată, ceea ce este foarte convenabil pentru prepararea băuturilor de cafea la domiciliu.
Când alegeți un spumant de lapte, este important să luați în considerare capacitatea acestuia, viteza de spumare, ușurința de curățare și calitatea generală a spumei. Unele modele permit, de asemenea, utilizarea de lapte alternativ, cum ar fi laptele de soia, de migdale sau de ovăz.
Contează temperatura laptelui
Și dacă doriți să duceți procesul de spumare a laptelui la un nivel cu adevărat profesional, echipăiți-vă cu un termometru de lapte suplimentar (fie analogic, fie digital). Pentru că controlul temperaturii laptelui bătut este foarte important. Experții știu că laptele trebuie încălzit la 60-65 °C. La 45 °C, spuma este deja relativ stabilă (aici intervine dizolvarea grăsimii din lapte), dar abia la 65 °C spuma va fi stabilă la maximum (atunci când se folosește lapte integral).
Reguli de bază pentru o spumare corectă (manuală):
-
Încălziți laptele la o temperatură optimă de 60-65 °C.
-
Prin apăsarea din nou a pistonului, laptele se va îngroșa și va forma o spumă catifelată.
-
Dacă lăsați spuma finită să stea un minut înainte de a o turna peste cafea, îi veți crește stabilitatea și rezultatul va fi cu atât mai bun.
Ce se întâmplă dacă nu respectați regulile?
Dacă nu încălziți laptele la o temperatură suficientă, spuma va "cădea".
Pe de altă parte, laptele care este prea cald își va pierde densitatea inițială, va subția spuma și va afecta negativ gustul cafelei.
Descoperă secretele spumei de lapte cu noi și fă-te un pic fericit în fiecare zi cu o cafea cu spumă excelentă.
De ce să cumperi spumătoare de lapte pentru a face cafea cu noi?
- Puteți livra un spumant manual care este în stoc a doua zi după ce ați comandat!
- Avem o gamă largă de produse de cafea și ceai, precum și cafea de calitate.
- Aveți nevoie de sfaturi? Serviciul nostru de asistență pentru clienți este aici pentru dumneavoastră.