Beansmiths Indonezia Koerintji Barokah AN-H 250g
Cafeaua este plăcut dulce, cu un corp neted, asemănător ceaiului și cu o aciditate echilibrată care oferă un profil de aromă răcoritoare. Tamarind - Cherry cola - Ceai negru
Țara: Indonezia
Fermă / stație de spălare: Koerintji Barokah Bersama Cooperative
Profil aromatic: tamarind, cola de cireșe, ceai negru
Soi: Andung Sari, Sigarar Utang
Metoda de prelucrare: miere anaerobă
Altitudine: 1400 - 1700 m
Regiunea: Kerinci, Sumatra
Aciditatea: Aciditatea medie
Punctaj de cupaj: 87
Preparare recomandată: Filtrare
Fermă:
Cooperativa Koerintji Barokah Bersama reunește 320 de fermieri la poalele vulcanului Kerinci din Sumatra. Solul vulcanic asigură fertilitatea, de care beneficiază fermele de cafea de 0,5-2,5 hectare. Cafeaua este principala cultură, dar fermierii cultivă și legume și fructe. Mulți lucrează și pe plantații de ceai. Cooperativa a fost înființată în 2017 și a construit o prăjitorie și un laborator sub conducerea lui Triyon. Asociația îi ajută pe fermieri să obțină prețuri mai bune și acces la formare. Recoltarea se face manual, apoi cireșele sunt prelucrate la nouă stații UPH, unde experții supraveghează calitatea.
Varietate:
Andung Sari, un hibrid de Caturra și Timor Hybrid, este cultivat pe scară largă în Sumatra pentru randamentul său ridicat și aroma sa dulce. Este o plantă pitică, ideală pentru altitudini de peste 1 250 m. Este ușor de cultivat, asigurând fermierilor o recoltă sigură. Sigarar Utang, cultivat de ICCRI în anii 1990, este un soi semi-pitic cu frunze de bronz, rezistent la rugina cafelei. O încrucișare între Caturra și Timor Hybrid 831, produce boabe mari și fructifică pe tot parcursul anului. Profilul gustativ oferă note de ierburi și fructe, un corp siropos și un postgust intens.
Procesare:
Pentru acest lot de miere anaerobă, cireșele sunt mai întâi sortate prin flotare și curățate manual pe paturi ridicate. Cireșele coapte sunt apoi închise în saci etanși (20 kg) și fermentate timp de 7 zile la 18-22 °C. Cireșele sunt apoi decojite și uscate împreună cu pulpa pe paturi înălțate în cupole protejate de ploaie și soare. Uscarea durează 20-23 de zile, după care cafeaua este măcinată manual și sortată.
EAN: 8594206184036
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER