Beansmiths Ethiopia Gedeb 250g
Dacă sunteți un iubitor de cafea cu filtru, această cafea"Heirloom" este pentru dumneavoastră. Fiecare înghițitură este o sărbătoare a simțurilor.
Aromă.
Țară.
Fermă / stație de spălare: Gedeb
Soi: Heirloom
Metoda de prelucrare: Spălat
Altitudine: 1000 - 1750 m deasupra nivelului mării
Zona: Yirgacheffe
Aciditatea: aciditate medie
Punctaj la cupaj: 89
Boabele de cafea provin din regiunea pitorească Gedeb. Fermierii de aici cultivă pe parcele de mai puțin de cinci hectare, iar fermele lor sunt atât de mici încât se măsoară mai mult după numărul de copaci decât după mărimea lor. Cultivarea cafelei aici este legată de metode tradiționale și de o abordare organică. Cafeaua este cultivată în "grădini de cafea" mixte, unde se pot găsi și alte culturi, iar din cauza dimensiunilor mici ale parcelelor, majoritatea fructelor sunt recoltate manual de către membrii familiei. Această abordare personală și respectul pentru pământ asigură calitatea înaltă a fiecărui bob.
Cafeaua este sortată pentru a elimina cireșele deteriorate sau imature. Coaja este apoi îndepărtată cu ajutorul unui echipament special. Boabele sunt apoi fermentate timp de aproximativ 24 de ore, în funcție de condițiile meteorologice. După ce fermentarea este completă, boabele sunt spălate bine și apoi sortate în canale de spălare. Fiecare lot este împărțit în două clase în funcție de densitate. Uneori, după sortare, cafeaua este înmuiată în apă curată de izvor în rezervoare timp de 12-24 de ore pentru a elimina toate urmele de pulpă fermentată.
Nota barmanului: Gedeb trebuie măcinată mai grosier, așa cum suntem obișnuiți cu alte cafele spălate din Etiopia. Ne-a plăcut cel mai mult pe V60 la aproximativ două minute și patruzeci și cinci de secunde. Ne bucurăm mult de aroma sa florală și de corpul său ușor și dulce, în care predomină notele de piersică, hibiscus și miere de pădure. Postgustul este dominat de note de iasomie. Este, de asemenea, excelentă pentru coldbrew.
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER