Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g

Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g

Stoc epuizat
74,90 lei
Include TVA

Espresso cu o dulceață foarte mare, provenit din munții Matagalpa, de la ferma Finca Aurora.

Aromă: Banană prăjită - caise uscate - Mousse de ciocolată

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Pregătire recomandată
Espresso
Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
Scăzut
Gradul de prăjire
Mai întunecat
Arborele de cafea
100% Arabica
 

Țară: Nicaragua

Fermă / stație de spălare: Finca Aurora

Preparare recomandată: Espresso

Varietate: Parainema

Metoda de prelucrare: Experimental natural

Altitudine: 1200 - 1400 m.s.n.m.

Matagalpa

Aciditatea: aciditate scăzută

Punctaj la cupaj: 88b

Proprietarul fermei, Dr. Enrique Ferrufino, este chirurg de profesie. S-a născut și a crescut în 1956 la o fermă de cafea din munții locali. Împreună cu soția sa, Silvia, care este medic pediatru, soții Ferrufino au decis să intre în afaceri cu cafea în 1992 și au cumpărat compania Finca Aurora în 2004. Aceștia le-au insuflat dragostea pentru cafea celor trei copii ai lor de la o vârstă fragedă. De când au cumpărat Finca Aurora, întreaga familie a lucrat împreună pentru a produce cafea frumoasă.

Protejarea naturii este o prioritate absolută pentru familia Ferrufino. Ei folosesc numai surse de energie regenerabilă și sunt atenți la protejarea resurselor de apă și a habitatelor naturale. Pe fermă cresc mulți copaci nativi, care adăpostesc multe specii de păsări și animale sălbatice. Acești copaci asigură, de asemenea, umbră pentru plantație și fertilizează solul cu materie organică, care protejează solul de eroziune, secetă și inundații.

În Aurora, ei sunt extrem de atenți laprelucrarea cireșelor de cafea. Toată cafeaua este culeasă manual, apoi cireșele sunt sigilate în rezervoare uscate și etanșe, unde fermentează timp de 4 zile. După ce fermentația este completă, cireșele sunt așezate pe paturi ridicate pentru uscare. Cireșele au nevoie de aproximativ 35 de zile pentru a se usca. Finca Aurora este una dintre primele ferme din Nicaragua cu o exploatare de cafea complet integrată la fața locului. Cafeaua este sortată, procesată și uscată la fermă. Aceasta este sortată și ambalată la Beneficio Finca Aurora sub supravegherea echipei fermei. Acest lucru permite un control complet al calității pe tot parcursul procesului.

Note de la barista noastră:
Espresso-ul de la Finca Aurora este excepțional de dulce. Cel mai bun gust a fost obținut la aproximativ 30 de secunde, cu un raport de 1:2. Corpul este dominat de note dulci care amintesc de desert și de dulceața fructată a fructelor uscate. În postgust, prelucrarea naturală a cafelei și aroma puternică de ciocolată sunt frumos perceptibile.

În lapte, cafeaua este netedă și dulce. Am păstrat aceeași rețetă, iar gustul ne amintește de un brownie cu ciocolată.

EAN: 8594206183046

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER

🎄 Din păcate, nu mai putem livra coletul până la Crăciun. Magazinul online continuă să expedieze comenzi în fiecare zi ➡️ Mai multe informații