Fathers Coffee Nicaragua - Bethania Anaerobic, 300g
Această cafea dulce, cu un corp frumos, este rezultatul îngrijirii meticuloase a surorilor Ana și Martha, care sunt a treia generație care se ocupă de ferma familiei.
Măr verde, migdale, miere, mandarine
Țară: Nicaragua
Regiunea: El Suyatal, Macuelizo, Nueva Segovia
Fabrica deprelucrare: Finca Bethania
Altitudine: 1300 - 1400 m deasupra nivelului mării.
Catuairoșu
Procesare: anaerobă naturală
Finca Bethania a fost înființată în 1991 în regiunea Nuova Segovia, în apropiere de orașul Ocotal din nordul țării. Pe 42 de hectare, surorile Ana și Martha cultivă soiurile caturra, maracaturra, catuai, catimor și java. Ele cultivă toată cafeaua de pe fermă într-un mod ecologic, în conformitate cu standardele RFA (Rainforest Alliance), iar în 2020 au construit o seră pentru a cultiva loturi experimentale și soiuri de cafea mai delicate.
Dar drumul spre producția de cafea a fost unul spinos. Revoluția din 1975-1979 a afectat întreaga țară, dar zona de la granița cu Honduras a fost cea mai afectată. Familia Anei și a Marthei a fugit în SUA și s-a întors șase ani mai târziu pentru a descoperi că toate proprietățile lor fuseseră confiscate de guvern. Singurul lucru pe care l-au primit înapoi a fost casa lor.
Până în 2015, familia și-a vândut cireșele unui procesator local, dar, după o lungă perioadă de nemulțumire cu privire la prețul de achiziție pe kilogram, surorile au decis să își construiască propria fabrică de prelucrare în Ocotal.
Uzina de procesare nou construită , Cafetos de Segovia, deservește nu numai procesarea cafelelor Bethania, ci și fermele a 47 de cultivatori vecini. În cea mai aglomerată perioadă de recoltă, 70 de persoane lucrează la fabrica de prelucrare, care poate prelucra și usca 3 000 de chintale de cafea în același timp (1 chintale = 46 kg).
Aproximativ 80% din cafea este procesată prin metoda spălată, o mică parte prin metoda uscată (sau naturală), iar în ultimii ani au început să experimenteze metoda anaerobă, pe care o puteți gusta aici.
După ce boabele sunt decojite, acestea sunt întinse pe o suprafață de beton care este acoperită cu o plasă neagră pentru a preveni ca boabele să se așeze direct pe beton. Uscarea începe cu5 până la 6 zile în lumina directă a soarelui, după care cafeaua este mutată la umbră. Lucrătorii de la stația de procesare recuperează cafeaua la fiecare 3-4 ore, deoarece soarele este foarte puternic la această altitudine joasă (mai puțin de 900 m) și ar putea provoca crăparea pergamentului (învelișul exterior), cu riscul de apariție a unor defecte de gust.
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER