Gill's India Mysore Plantation A 100g
Corp rotund, ciocolată cu lapte, caracter ușor picant și un final ușor cu note fructate.
Preparare preferată- Espresso.
Zona Mysore, cunoscută și sub numele de Karnataka, este una dintre cele mai importante regiuni de cafea din India. Acest stat produce mai mult de jumătate din volumul național de cafea. Cea mai mare parte a acesteia este produsă de mici fermieri. Cealaltă parte este produsă de marile proprietăți.
Karnataka are trei zone distincte din punct de vedere geografic:
1. zonele de coastă din Karavali
2. zona Malenadu cu Western Ghats. Aici se află cele mai multe dintre marile plantații de cafea.
3. zona Bayaluseeme
Boabele de cafea pentru acest lot au fost selectate din diferite plantații în funcție de mărime și calitate. Mysore Plantation are un caracter ușor acid, cu un corp mediu și un caracter puternic de ciocolată.
Plantele de cafea încep să înflorească în martie/aprilie, la începutul principalului sezon ploios. Recoltarea are loc, de obicei, între noiembrie și februarie pentru Arabica și între ianuarie și martie pentru Robusta. Recoltarea se face manual. Cea mai mare parte a cafelei indiene este cultivată la umbră.
Cafeaua indiană este clasificată în conformitate cu un sistem de clasificare specific și oarecum complex, cu o diviziune pe regiuni. Diviziunea se bazează pe mărimea boabelor și pe numărul de defecte - adică A, AB, B, C și PB.
Fermă: Mysore
Grad: S.795/Kent/Catimor
Procesare: Spălat
Altitudine: 1000-1200 m asl.
Regiune/zonă: Mysore Plantation A
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER