Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g
O nouă ediție pentru exploratori, cu o aromă bogată, care vă garantează o experiență excepțională și încălzitoare .
Praline de ciocolată - Lichior de cireșe - Merișoare uscate
Punctaj la cupaj: 87 puncte
Zona: Cosautlán de Carvajal, Veracruz
Fermă: Finca Huehuetepan
Fermier: Carlos Cadena
Soi: 100% arabica mundo maya
Procesareacafelei: naturală
Altitudine: 1 350 m
Istoria fermei datează din 1950, când a fost achiziționată de bunicul lui Carlos. După moartea acestuia, mama sa, care era foarte tânără la acea vreme, a preluat ferma. Acest lucru a adus multe provocări, dar mama sa a păstrat ferma în starea sa inițială și a continuat modul tradițional de cultivare. Tatăl lui Carlos a preluat apoi ferma și a început să facă schimbări, de la plantarea de noi soiuri de arbori de cafea până la tăierea copacilor.
Carlos face parte din cea de-a cincea generație de cultivatori de cafea de la această fermă din Mexic, iar în 2012 a participat pentru prima dată la concursul Taza Excelencia Mexico, unde a obținut locul 6. Plasamentul a marcat un punct de cotitură major și a declanșat o revoluție în abordarea cafelei. El și familia sa au început să exploreze diferite soiuri de arbori de cafea și să experimenteze noi procese de prelucrare. Continuă să concureze, iar în 2023 a câștigat locul 3 la Cupa de Excelență cu un amestec de Gesha și Pacamara.
Toate selecțiile de cafea ale fermei, cu excepția unui număr mic, sunt procesate prin metoda uscată (naturală), iar unele sunt supuse fermentării în recipiente de plastic sigilate pentru a proteja cafeaua de lumina UV. Cafeaua este apoi uscată pe paturi africane.
Preparare recomandată pentru V60: 18 g de cafea, 300 ml de apă, 3 minute de extracție
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER