Dos Mundos Guatemala La Senda 250g
O nouă cafea în ediție limitată cu un caracter distinctiv, care îi va satisface cu siguranță pe toți iubitorii de cafea dulce și fructată.
Aromă: Mango - Mandarină - Curmale uscate
Punctaj la cupaj: 88,5 puncte
Zona: Acantenango
Fermă: Finca La Senda
Fermieri: Arnoldo Pérez Melnddez, Maria Eugenia Escobar
Varietate: 100% arabica bourbon
Procesarecafea: naturală cu macerare carbonică 450 de ore
Altitudine : 1.800 m deasupra nivelului mării.
Începutul poveștii fermei La Senda datează din anii 1940, când tatăl lui Arnaldo a fost un pionier al cultivării cafelei în regiunea Acantenango. Arnaldo și-a petrecut toată tinerețea la ferma de cafea, iar în ultimii săi ani a furnizat recolta sa cooperativei locale. În 2017, însă, a avut loc un moment de cotitură. Un comerciant de cafea de specialitate a vizitat regiunea și, în timp ce făcea o cupaj orb, a indicat cafeaua de la această fermă anume. După mai multe discuții, Arnaldo și soția sa au decis să își construiască propriile instalații de prelucrare. Au învățat cum să lucreze cu cafeaua pentru a combina cunoștințele lor cu noi metode de procesare pentru a obține cele mai bune rezultate .
Cu sprijinul familiei și al prietenilor, și-au concentrat eforturile asupra selecției cireșelor, a fermentațiilor lungi și controlate, precum și a uscării lente la umbră. În timpul anului, 14 angajați lucrează la fermă, iar la recoltare sunt aproximativ 70, toți din satul local.
Prelucrare: odată ce fructele coapte ating un anumit conținut de zahăr (peste 20 BRIX), sunt recoltate manual. Apoi sunt transportate la fabrica de prelucrare, unde cireșele sunt spălate. Cireșele sunt apoi plasate în saci de polipropilenă și sigilate timp de 450 de ore pentru a asigura o fermentare corespunzătoare. Următoarea etapă este procesul de uscare a cireșelor până când acestea ating conținutul de umiditate perfect pentru export.
Macerația carbonică: Macerația carbonică este o tehnică de procesare inspirată din producția de vin. Cireșele de cafea sunt sigilate în pungi de plastic numite GrainPro și fermentate anaerob (în absența oxigenului). Deoarece pielițele cireșelor rămân intacte, fermentarea poate dura de la câteva zile până la săptămâni.
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER