Fiftybeans Burundi Kibingo, 200g
Cafea proaspăt prăjită de la prăjitoria de cafea Fiftybeans din Brno.
Aroma: CITRUS - FRUCTE ROȘII - MIERE
Povestea cafelei de la fermierii Kibingo
O bijuterie africană care, în ochii noștri, poate reprezenta viitorul cafelei bune.
Este o cafea care a fost fermentată cu ajutorul unei drojdii special crescute, numită ORO. Această drojdie le permite fermierilor să prelungească fermentarea și să crească astfel calitatea cafelei în sine. Mai exact, tulpina ORO adaugă note de fructe roșii în cafea și îmbunătățește corpul și dulceața. În același timp, procesul este ușor de repetat, cu riscuri minime și costuri suplimentare.
Într-o țară precum Burundi, unde calitatea și volumul recoltei sunt foarte turbulente, fermentarea controlată reprezintă o mare ușurare pentru fermieri.
Vă veți bucura de o mulțime de citrice, fructe roșii și dulceață de miere în ceașca dumneavoastră. Această cafea este doar bunătate pură și dulce!
Pentru a prepara această cafea, se folosește un prăjitor Loring S15 Falcon, care folosește convecția, sau aerul cald, ca principală sursă de disipare a energiei termice. Aceasta permite să lucreze foarte precis cu nuanțele de aromă ale acestei cafele și reușește astfel să păstreze suculența ridicată, dar și dulceața.
Pentru cafeaua de filtru, utilizați întotdeauna boabe nu mai devreme de 7 zile de la data de prăjire. După prima deschidere, lăsați pachetul să se "aerisească" timp de cel puțin 4 ore înainte de a pregăti cafeaua. Acest lucru va preveni apariția unor note amare nedorite în gust.
Pachetul este infuzat cu azot de calitate alimentară pentru a încetini oxidarea boabelor, astfel încât cafeaua își va păstra caracterul chiar și la 45 de zile după prăjire.
Țară: Burundi
Altitudine: 1800m
Varietate: Bourbon
Finisare: Spălat
Profil aromatic: citrice - fructe roșii - miere
EAN: 22002200
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER