Fiftybeans Columbia Single 200g
Cafeaua Single de origine unică de la roastery Fiftybeans din Brno îndeplinește perfect această cerință. Bucurați-vă în fiecare zi de combinația de arome de fructe roșii și ciocolată cu o notă de melasă.
Țara.
Prelucrare: spălat
Fermă: Mahusa
Fermier: John Hurtado
Soi: Caturra, Castillo
Altitudine: 1700 m deasupra nivelului mării
Prepararerecomandată: Filtru
Soiurile de cafea Castillo și Caturra provin de la fermierul columbian John Hurtado. După 30 de ani petrecuți în SUA, el s-a întors în Columbia și a preluat ferma Mahusa de la tatăl său. Pe lângă cultivarea unei cafele fine, el este dedicat restaurării naturii locale. Cafeaua este prăjită pe un prăjitor Loring S15 Falcon, care permite o prelucrare precisă a aromei și îi păstrează suculența și dulceața.
În metoda spălată, cireșele de cafea sunt mai întâi curățate de pieliță și pulpă, apoi fermentate, clătite și uscate la soare. Această metodă asigură un gust mai curat, o aciditate mai ridicată și note de fructe, evidențiind astfel caracterul soiului și al terroir-ului.
Barista recomandă să se toarne apă la 100 °C peste cafea, deoarece este un mit să se folosească temperaturi mai ridicate din cauza posibilității de a "arde" boabele. Cafeaua este prăjită la 600 °C, deci nu există nicio posibilitate de a "arde" boabele. Pentru cafeaua de filtru, cel mai bine este să folosiți boabele nu mai devreme de 7 zile de la prăjire.
După prima deschidere a ambalajului, lăsați-l să se aerisească timp de cel puțin 4 ore înainte de preparare pentru a evita notele amare în aromă.
EAN: 8594226860040
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER