Fiftybeans Kenya Ladhatunda, 200g
Cafea proaspăt prăjită de la prăjitoria de cafea Fiftybeans din Brno.
Aromă: LEVANDULĂ - Iasomie - CITRUS - FRUCTE DE LEMN
Povestea cafelei de la fermierii de la Pearless Estate de Roman de la Fiftybeans
Cafelele kenyene sunt excelente. De fapt, sunt puține cafele din lume care să combine atât de bine aromele suculente cu notele groase de caramel, dar... Asta e ceea ce devine plictisitor în timp. Tocmai de aceea, anul acesta m-am gândit să vă ofer o mostră din ceea ce aș numi următorul nivel al cafelei africane.
Mulți fermieri din Kenya nu sunt dispuși să experimenteze prelucrarea cireșelor. Motivele sunt în principal de natură economică. Costul în creștere al aproape tuturor lucrurilor se reflectă, bineînțeles, în industria cafelei, astfel că agricultorii sunt îngrijorați de potențiala distrugere a recoltelor lor de către aceste experimente. Din fericire, în selecția mea am dat peste acest lot de la fermierii de la Pearless Estate, o fermă privată. Aceștia au decis să prelucreze o parte din recolta lor prin metoda de fermentare prelungită.
Mai întâi au cules manual cireșele și le-au sigilat în pungi de plastic timp de 80 de ore. Cireșele au fost apoi decojite, spălate și uscate. În cazul cafelei, acest experiment a făcut minuni la propriu.
Când este fierbinte, această bijuterie seamănă cu bețișoarele de lemn dulce în cea mai bună formă. Pe măsură ce se răcește treptat, încep să apară note de lavandă, iasomie, citrice și fructe de pădure. Deci, cine s-a săturat de coacăzele kenyene, aceasta este cafeaua pentru tine!
Pentru a prăji această cafea, folosesc un prăjitor Loring S15 Falcon, care folosește convecția sau aerul cald ca principală sursă de energie termică. Acest lucru îmi permite să lucrez foarte precis cu nuanțele de aromă ale acestei cafele și, astfel, reușesc să păstrez suculența ridicată, dar și dulceața.
Pentru cafeaua de filtru, utilizați întotdeauna boabe nu mai devreme de 7 zile de la data prăjirii. După prima deschidere, lăsați pachetul să se "aerisească" timp de cel puțin 4 ore înainte de a pregăti cafeaua. Acest lucru va împiedica apariția unor note amare nedorite în gust.
Pachetul este infuzat cu azot alimentar pentru a încetini oxidarea boabelor, astfel încât cafeaua își va păstra caracterul chiar și după 45 de zile de la prăjire.
Țară.
Altitudine: 1600 m deasupra nivelului mării.
Varietăți: Batian Ruiru 11
Prelucrare: spălat
Profil aromatic: LEVANDULĂ - IASMINA - CITRUS - FRUCTE DE LEMN
EAN: 20032003
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER