Fiftybeans Mexico Gildo García Pérez, 200g
Cafea proaspăt prăjită de la prăjitoria de cafea Fiftybeans din Brno.
Aromă: FICKS - MELON GALBEN - MIEL - FLORI
Povestea cafelei de Hermenegildo García Pérez:
Gildo este un om la locul potrivit. Toată viața ei a fost dedicată cafelei. El are grijă de propria fermă, educă alți fermieri și prăjește singur boabele! Este o bucurie să întâlnești pe cineva ca el!
Dintre puținele mostre disponibile, s-a remarcat lotul prelucrat prin metoda mierii negre. Cu toate acestea, Gildo prelucra această cafea doar la ferma sa. Cireșele provin de la fermierii Armando Sandoval și Marcos Jose.
Esența metodei mierii negre constă în îndepărtarea unui strat subțire de pieliță de pe cireșele de cafea, iar shake-urile sunt apoi fermentate. Această metodă generează arome frumos echilibrate.
Astfel, în ceașcă veți primi o mulțime de smochine, flori, fructe galbene și miere.
Pentru prepararea acestei cafele, se folosește prăjitorul Loring S15 Falcon, care utilizează convecția, adică aerul cald, ca principală sursă de disipare a energiei termice. Acest lucru îmi permite să lucrez foarte precis cu nuanțele de aromă ale acestei cafele și astfel reușesc să păstrez suculența ridicată, dar și dulceața.
Pentru cafeaua de filtru, utilizați întotdeauna boabe nu mai devreme de 7 zile de la data prăjirii. După prima deschidere, lăsați pachetul să se "aerisească" timp de cel puțin 4 ore înainte de a pregăti cafeaua. Acest lucru va împiedica apariția unor note amare nedorite în gust.
Pachetul este infuzat cu azot alimentar pentru a încetini oxidarea boabelor, astfel încât cafeaua își va păstra caracterul chiar și după 45 de zile de la prăjire.
Țară: Mexic
Altitudine: 1450 m deasupra nivelului mării.
Varietăți: Bourbon
Prelucrare: Miere
Profil aromatic: smochine - pepene galben - miere - flori
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER