Cafea Francin Guatemala Canaque 250g
Cafea Francin Guatemala Canaque 250g

Cafea Francin Guatemala Canaque 250g

Stoc epuizat
72,90 lei
Include TVA

O cafea prăjită ușor, care vă învăluie într-o senzație plăcută cu gustul său bogat și cald.

Aromă: rom - turtă - cacao - sirop

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Pregătire recomandată
toate preparatele
Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
Mai mare
Gradul de prăjire
Bright
Arborele de cafea
100% Arabica
 

Această minunată cafea naturală a câștigat rapid un public devotat și a dispărut literalmente de pe rafturi și mai repede!

Așa că, în martie, l-am contactat pe prietenul nostru Jeremy de la Touton Specialty Coffee și l-am întrebat dacă cafeaua Canaque va fi disponibilă din nou. Răspunsul său a fost afirmativ și, de îndată ce Jeremy a avut mostre disponibile, ni le-a trimis pentru degustare. Am făcut un test minuțios - am prăjit 50 g de boabe verzi pe un prăjitor Ikawa, am așteptat câteva zile pentru ca aromele să se așeze (cine ar putea suporta? :)), am gustat (cupping), am judecat pentru noi înșine și, mai târziu, ne-am cufundat într-o discuție despre cafea cu colegii, făcând schimb de opinii și perspective.

Care a fost rezultatul?

Cafeaua a fost foarte asemănătoare cu cea pe care am avut-o în ofertă până acum, așa că nu a fost nimic de discutat. Am decis să o oferim din nou.

După un an, o cumpărăm din nou în cantități suficiente, astfel încât să vă puteți bucura din nou de o cafea cu arome de rom și nuga și cu un gust blând și dulce.

În metoda uscată , după recoltare, cireșele sunt întinse în strat subțire pe terase de beton sau pe paturi africane pentru a se usca. Alternativ, pentru uscare se folosesc uscătoare mecanice. Cafeaua trebuie să fie întoarsă în mod regulat pentru a preveni formarea mucegaiului și fermentarea nedorită. Când uscarea este completă, fie la soare, fie într-un uscător, coaja este îndepărtată mecanic într-o "moară uscată". Prelucrarea uscată în sine adaugă anumite aspecte gustative cafelei, indiferent de soi sau de terroir. Adesea pozitiv, dar dacă este prost făcută, uscarea poate fi negativă, distrugând irevocabil întregul lot (o parte din recoltă). În cazul unei uscări deficitare, găsim în cafea note fermentate până la alcool, drojdie sau chiar bălegar. Pe de altă parte, atunci când uscarea este făcută așa cum trebuie, metoda uscată aduce întotdeauna în ceașcă arome fructate și un corp cremos .

Guatemala

Varietate: Caturra

Procesare: uscată (naturală)

V60, Frenchpress, Chemex, Smart, Vacuum Pot, Batch

Altitudine: 1 800 m deasupra nivelului mării.

EAN: 655729693219

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER