Cafea Francin Guatemala Canaque 250g
O cafea prăjită ușor, care vă învăluie într-o senzație plăcută cu gustul său bogat și cald.
Aromă: rom - turtă - cacao - sirop
Această minunată cafea naturală a câștigat rapid un public devotat și a dispărut literalmente de pe rafturi și mai repede!
Așa că, în martie, l-am contactat pe prietenul nostru Jeremy de la Touton Specialty Coffee și l-am întrebat dacă cafeaua Canaque va fi disponibilă din nou. Răspunsul său a fost afirmativ și, de îndată ce Jeremy a avut mostre disponibile, ni le-a trimis pentru degustare. Am făcut un test minuțios - am prăjit 50 g de boabe verzi pe un prăjitor Ikawa, am așteptat câteva zile pentru ca aromele să se așeze (cine ar putea suporta? :)), am gustat (cupping), am judecat pentru noi înșine și, mai târziu, ne-am cufundat într-o discuție despre cafea cu colegii, făcând schimb de opinii și perspective.
Care a fost rezultatul?
Cafeaua a fost foarte asemănătoare cu cea pe care am avut-o în ofertă până acum, așa că nu a fost nimic de discutat. Am decis să o oferim din nou.
După un an, o cumpărăm din nou în cantități suficiente, astfel încât să vă puteți bucura din nou de o cafea cu arome de rom și nuga și cu un gust blând și dulce.
În metoda uscată , după recoltare, cireșele sunt întinse în strat subțire pe terase de beton sau pe paturi africane pentru a se usca. Alternativ, pentru uscare se folosesc uscătoare mecanice. Cafeaua trebuie să fie întoarsă în mod regulat pentru a preveni formarea mucegaiului și fermentarea nedorită. Când uscarea este completă, fie la soare, fie într-un uscător, coaja este îndepărtată mecanic într-o "moară uscată". Prelucrarea uscată în sine adaugă anumite aspecte gustative cafelei, indiferent de soi sau de terroir. Adesea pozitiv, dar dacă este prost făcută, uscarea poate fi negativă, distrugând irevocabil întregul lot (o parte din recoltă). În cazul unei uscări deficitare, găsim în cafea note fermentate până la alcool, drojdie sau chiar bălegar. Pe de altă parte, atunci când uscarea este făcută așa cum trebuie, metoda uscată aduce întotdeauna în ceașcă arome fructate și un corp cremos .
Guatemala
Varietate: Caturra
Procesare: uscată (naturală)
V60, Frenchpress, Chemex, Smart, Vacuum Pot, Batch
Altitudine: 1 800 m deasupra nivelului mării.
EAN: 655729693219
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER