Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g
Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g

Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g

Stoc epuizat
63,90 lei
Include TVA

Cafea columbiană Benedicto Puentes González selecționată și proaspăt prăjită de la fabrica de prăjire Rebelbean din Brno.

Aromă: MERE GALBENE - KIWI - BERGAMOT

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Prin achiziționarea acestui produs veți câștiga 14 puncte. Coșul dumneavoastră va conține în total 14 puncte, care pot fi convertite într-un voucher în valoare de 3,17 lei.
Metoda de prelucrare
Spălat (washed)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica
 

Benedicto și cafeaua sa au făcut parte din selecția lotului pentru proiectul nostru Underdog de anul trecut. Așa am ajuns să ne cunoaștem, și datorită unei conferințe online comune moderate de fetele Chicas, dar noi (și voi) am avut șansa de a-l întâlni pe Benedicto în persoană. În urmă cu câteva luni, el se afla în trecere prin Brno și a ținut o prelegere la cafeneaua din Vlněna despre ferma sa și despre abordarea sa în ceea ce privește cultivarea și, mai ales, prelucrarea cafelei. Ca parte a colaborării de anul trecut, i-am plătit lui Benedict și un aparat de măsurare a umidității fasolei din partea bonusurilor Underdog, pe care își dorea de mult timp să îl obțină și care este cu siguranță un ajutor bun pentru uniformitatea calității recoltei sale.

Benedicto și soția sa, Helena, sunt mari fani ai metodelor moderne de prelucrare, în special a diferitelor macerări și fermentații controlate. Prin urmare, chiar dacă această cafea este prelucrată, să spunem, prin metoda clasică de spălare, procesul este totuși caracterizat de două etape. După recoltare, cafeaua este lăsată să fermenteze în cireșe timp de 20 de ore, apoi cireșele sunt decojite, iar boabele din pulpă sunt din nou lăsate să fermenteze timp de 30 de ore înainte de a fi spălate. Deci, de fapt, este un fel de combinație ușoară a tuturor celor 3 metode la care vă puteți gândi: metoda uscată naturală, metoda cu miere și metoda clasică spălată. Probabil din acest motiv, această cafea are o aromă foarte proaspătă și curată, dominată de note suculente de măr, kiwi și o aromă florală, dar picantă de bergamotă.

Fermier: Benedicto Puentes González

Regiunea: Ibagué, Tolima

Varietăți: Caturra, Castillo

Prelucrare: Spălat

Altitudine: 1600 m deasupra nivelului mării

Importator: Chicas Industry

Aromă: MERE GALBENE, KIWI, BERGAMOT

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER