Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 g
Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 g

Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 g

Stoc epuizat
67,90 lei
Include TVA

Cafea Columbia William Ortiz selecționată și proaspăt prăjită de la prăjitoria Rebelbean din Brno.

ARÓNIA - BROSKEV - MANDLE

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Prin achiziționarea acestui produs veți câștiga 14 puncte. Coșul dumneavoastră va conține în total 14 puncte, care pot fi convertite într-un voucher în valoare de 3,17 lei.
Metoda de prelucrare
Spălat (washed)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica
 

William este unul dintre fermierii pentru care am reușit să finanțăm un higrometru anul trecut, alături de cafenelele care lucrează cu noi în cadrul proiectului Underdog. Acesta este un instrument foarte important pentru a verifica evoluția umidității boabelor uscate, facilitând obținerea unei consistențe și asigurându-se că cafeaua este în stare bună pentru depozitarea și exportul ulterior. Suntem bucuroși să putem construi pe baza colaborării de anul trecut și sperăm să continuăm să tragem și să ne dezvoltăm în acest fel!

L-am întrebat pe William: Ce legătură are viața ta cu cafeaua?

"Sunt a treia generație de cultivatori de cafea, după bunicii și părinții mei. De când mă știu, am fost mereu înconjurat de cafea și am înțeles întregul proces, de la selectarea boabelor și germinarea lor, la plantarea lor pe plantație și până la cultivarea lor la potențialul maxim, dar nu am înțeles prea bine comerțul cu cafea în sine. De asta s-au ocupat întotdeauna adulții, în cazul meu, tatăl meu. Dar, deși am crescut de mică în jurul cafelei, la fel ca majoritatea colegilor mei, am vrut să părăsesc zona rurală pentru oraș. În țara noastră, avem oportunități limitate de dezvoltare în mediul rural, iar acest lucru este de două ori mai adevărat pentru cultivarea cafelei, deoarece trăim în dependență de prețuri foarte volatile. De multe ori, agricultorul este cel care elimină această incertitudine, motiv pentru care, în copilărie, nu am vrut să am nimic de-a face cu cultivarea cafelei, deoarece simțeam că rezultatele eforturilor mele nu se văd niciodată. Dar când aveam aproximativ 15 ani, am urmat primele cursuri despre producția de cafea și am devenit interesat de cultivarea cafelei de calitate.

Continui să urmez cursuri și cursuri de formare și aspir să îmbunătățesc calitatea profilului de aromă, aceasta a fost întotdeauna prioritatea mea. Am început să cercetez diferite procese de fermentare. Dar trebuie să recunosc că nu este ușor să schimbi modul de gândire al părinților noștri, deși pot înțelege acest lucru, având în vedere că ei au fost întotdeauna în contact cu abordările tradiționale, adică să plantezi cafeaua, să o cultivi, să o vinzi la prețul oferit. Ei bine, este greu să schimbi această abordare. Consider că este o greșeală că nu căutăm valoare adăugată. Și am devenit foarte interesată de acest lucru. Dar, încetul cu încetul, văd deja rezultate, cu mult efort și determinare am început să am grijă de propriii mei arbori de cafea, îmi permit o bucată de pământ și am câțiva arbori pentru mine și fratele meu, ceea ce îmi oferă suficientă libertate pentru a începe să experimentez noi procese de fermentare care au început să ne ofere rezultate mai bune la gust. Astăzi, în special, continui procesul de standardizare a acestor fermentații."

Rezultatul înclinației lui William pentru diferite tipuri de fermentații este acest lot, procesat prin fermentație lactică. Datorită acesteia, vă puteți aștepta la un corp rotund, suculent în ceașcă , o aromă de fructe coapte cu un postgust lung de nucă.

Fermier: William Ortiz

Aria: Bruselas, San Augustin, Huila

Varietăți: Bourbon roz

Procesare: Spălat, fermentare lactică.

Altitudine: 1600-1700 m deasupra nivelului mării.

Chicas Industry

Profil aromatic: cireșe, piersici, migdale

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER