Beansmiths Honduras San Rafael 250g
Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Beansmiths Honduras San Rafael 250g

In stoc
76,90 lei
Include TVA

O cafea cu o aromă corpolentă, subtilă, dulce și picantă, care te învăluie cu nuanțele sale.

Aromă: prune uscate - anason stelar - boabe de cacao

Doriți să măcinați cafeaua?
În stoc > 5 buc, livrate la tine 8.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Spălat (washed)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
Bright
Arborele de cafea
100% Arabica
Data prăjirii
 

Țară: Honduras

Fermă: San Rafael

Soi: soiul: Parainema

Altitudine: 1300 m deasupra nivelului mării.

Zona: Corquin, Copan

Aciditatea: aciditate medie

Punctaj la cupaj: 85+.

Metodă de prelucrare: Spălat cu fermentare prelungită

Preparare recomandată: Filtru

Norma Iris Fiallos este proprietara fermei San Rafael, situată în partea de nord-vest a Los Limos, Honduras. Norma este unul dintre cei mai inovatori producători din regiune. Ea are câmpuri extinse cu multe tipuri diferite de Arabica. Ferma sa este înconjurată de păduri de pini, care afectează aciditatea solului și adaugă profiluri unice de aromă cafelei. Cafeaua crește tot timpul la umbră și, prin urmare, se găsește doar pe o fracțiune din terenul fermierului.

Toată producția merge la moara Aruco, unde este colectată cu grijă și supusă unui control perfect pe tot parcursul procesării. Acest control permite o prelucrare consecventă și reduce riscul pentru fermier. Moara umedă este situată la o altitudine de 800 m deasupra nivelului mării, ceea ce stabilizează procesul de uscare în comparație cu fermele aflate la altitudine.

Odată ce cafeaua ajunge la moară, boabele sunt sortate cu grijă și clasificate în funcție de procesul de procesare și de nivelul utilizat în cadrul fermei. Boabele sunt curățate, clătite și sortate de toate bucățile imature și supramaturate. De exemplu, lotul nostru din soiul Paraneima a fost mai întâi decorticat și apoi fermentat timp de 72 de ore. Apoi a fost spălat încă o dată cu grijă și curățat de toată pulpa.
. Cafeaua a fost apoi uscată pe paturi africane timp de 20-30 de zile, în funcție de vreme, care variază de la o oră la alta.

Producătorii de aici primesc 70% din prețul micro-loturilor încă de la intrare.

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER