Beansmiths Mexico Huehuetepan 250g
Beansmiths Mexico Huehuetepan 250g

Beansmiths Mexico Huehuetepan 250g

Stoc epuizat
87,90 lei
Include TVA

Cafea pentru toate tipurile de preparate. Oferă un profil de aromă delicat și echilibrat, care va încânta atât cunoscătorii, cât și iubitorii ocazionali de cafea. Aromă: cireșe - vanilie - rom închis

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Pregătire recomandată
toate preparatele
Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica
Data prăjirii
 

Țară: Mexic

Fermă: Huehuetepan

Varietate: Huehuep: Mundo Maya

Altitudine: 1350 m deasupra nivelului mării.

Cosautlán de Carvajal, Veracruz

Aciditatea: aciditate medie

Punctaj la cupaj: 88

Metoda de prelucrare: Uscat (natural)

Preparare recomandată: Toate preparatele

Nota barista : Cafeaua are cel mai bun gust atunci când o lăsați să stea timp de o lună.

Cafeaua provine de la ferma mexicană Huehuetepan, deținută de tânărul fermier Carlos Cadena. Bunicul său a achiziționat ferma în jurul anului 1950, dar a murit la scurt timp după aceea, iar mama lui Carlos, pe atunci foarte tânără, a preluat ferma. După moartea bunicului său, aceasta s-a confruntat cu multe situații dificile. Mama sa a continuat modul tradițional de cultivare a cafelei, păstrând soiurile originale, cum ar fi Typica. Când s-a căsătorit cu tatăl lui Carlos, acesta a preluat ferma. Tatăl său a început să schimbe metodele tradiționale de cultivare a cafelei, adaptând treptat ferma familiei la propriile metode, replantând arbori de cafea, plantând noi soiuri și tăind plantele existente. Carlos a devenit interesat de afacerea familiei după ce și-a terminat studiile de licență, când s-a întors la fermă. A început să separe diferitele soiuri și să schimbe practicile de prelucrare a cafelei .

Ferma este situată pe marginea unei râpe, unde solul este moale și aerisit, cu precipitații abundente. Râpa este înconjurată de copaci precum Jinicuil și Pahua, care conferă cafelei aroma și gustul său unic. Calitatea înaltă a cafelei și prelucrarea meticuloasă a acesteia este evidențiată de locul 3 la Cupa Mexicană de Excelență, care a fost acordat unui amestec de soiuri Gesha și Pacamara.

Lotul selectat de prăjitoria Beansmith a fost prelucrat prin metoda tradițională uscată. Procesul este relativ simplu. Cireșele coapte sunt recoltate, sortate după densitate cu ajutorul apei, spălate fără impurități și apoi lăsate la odihnă timp de 20 de ore. Cireșele sunt apoi mutate pe paturi africane, unde sunt uscate la soare timp de câteva zile și întoarse în mod regulat.

Când cafeaua este complet uscată, este învelită în saci GrainPro și lăsată să se stabilizeze timp de aproximativ două luni pentru a permite dezvoltarea aromelor sale. În cele din urmă, cafeaua este curățată de coajă chiar înainte de a fi exportată.

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER