Beansmiths Etiopia Bensa Damo 250g
Beansmiths Etiopia Bensa Damo 250g

Beansmiths Etiopia Bensa Damo 250g

Stoc epuizat
76,90 lei
Include TVA

Cafea excepțională care oferă o experiență gustativă de neuitat.

Piersică - Yuzu - Jasmine Green Tea

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Spălat (washed)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
Bright
Arborele de cafea
100% Arabica
 

Țara.

Fermă: Bensa Damo

Varietate: 74110, 74112 & 74158

Altitudine: 1860-2160 m.a.s.l.

Zona: Satul Damo, Bensa, Sidama

Aciditatea: Aciditatea medie

Punctaj de cupaj: 85+

Metoda de procesare: spălat

Preparare recomandată: Filtrare

Damo este situat pe pantele fertile ale muntelui înalt Shanta Golba, în inima Etiopiei. Tribul local Sidama cultivă aceste dealuri și produce de generații această cafea complexă, renumită pentru notele sale fructate și corpul siropos. Ei colaborează cu fermierii locali pentru a se asigura că recolta este comercializată.

Cafeaua este cultivată în mod tradițional organic, la umbra copacilor indigeni care nu sunt tăiați manual, ceea ce asigură o umbră adecvată, încetinește creșterea și crește productivitatea. Fermierii și lucrătorii locali colectează și sortează numai cireșele roșii perfect coapte.

La câteva ore de la sosirea la stație, fructele sunt curățate de pielițe și apoi fermentate în tancuri timp de 48-72 de ore pentru a dezvolta profilul de aromă caracteristic al cafelei. După o spălare atentă, pergamentul este uscat pe paturi africane ridicate timp de 12-15 zile, iar cafeaua verde se odihnește timp de 45 de zile într-un depozit local înainte de a fi de-parcmentată cu grijă și sortată manual, gata pentru export.

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER