Beansmiths Etiopia Bensa Damo 250g
Cafea excepțională care oferă o experiență gustativă de neuitat.
Piersică - Yuzu - Jasmine Green Tea
Țara.
Fermă: Bensa Damo
Varietate: 74110, 74112 & 74158
Altitudine: 1860-2160 m.a.s.l.
Zona: Satul Damo, Bensa, Sidama
Aciditatea: Aciditatea medie
Punctaj de cupaj: 85+
Metoda de procesare: spălat
Preparare recomandată: Filtrare
Damo este situat pe pantele fertile ale muntelui înalt Shanta Golba, în inima Etiopiei. Tribul local Sidama cultivă aceste dealuri și produce de generații această cafea complexă, renumită pentru notele sale fructate și corpul siropos. Ei colaborează cu fermierii locali pentru a se asigura că recolta este comercializată.
Cafeaua este cultivată în mod tradițional organic, la umbra copacilor indigeni care nu sunt tăiați manual, ceea ce asigură o umbră adecvată, încetinește creșterea și crește productivitatea. Fermierii și lucrătorii locali colectează și sortează numai cireșele roșii perfect coapte.
La câteva ore de la sosirea la stație, fructele sunt curățate de pielițe și apoi fermentate în tancuri timp de 48-72 de ore pentru a dezvolta profilul de aromă caracteristic al cafelei. După o spălare atentă, pergamentul este uscat pe paturi africane ridicate timp de 12-15 zile, iar cafeaua verde se odihnește timp de 45 de zile într-un depozit local înainte de a fi de-parcmentată cu grijă și sortată manual, gata pentru export.
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER