- Dominik Škoda
- 6822 vizualizări
- 0 comentarii
Dacă sunteți un profesionist experimentat în comunitatea iubitorilor de ceai sau sunteți la început, vă vom da sfaturi despre ce să luați în considerare atunci când faceți selecția.
Gust și istorie
S-ați decis să gustați una dintre cele mai populare băuturi din lume? Nu contează dacă intenționați să beți ocazional o ceașcă sau dacă vedeți în față o carieră de adevărat "chai". În acest moment, s-ar putea să nu aveți idee la ce parametri să acordați atenție atunci când alegeți ceai negru.
ȚARA DE ORIGINE A TEULUI NEGRU
Este ca și vinul cu ceaiul, depinde și de locul de unde provine. Locația își lasă amprenta inerentă asupra ceaiului. Iar anumite soiuri sunt, de asemenea, strâns legate de locul în care sunt cultivate.
INDIA - Două dintre cele mai renumite ceaiuri negre provin din îndepărtata Indie.
Este ASSAM cu aroma sa bogată, aproape cremoasă de ciocolată. Deși inițial pare astringent din cauza conținutului de tanin, finalul este fin și moale.
Și apoi DARJEELING - un soi cultivat exclusiv în India. Darjeeling este ca șampania ceaiurilor. Adevărații cunoscători preferă a doua alegere, care oferă frunze cu o aromă tipică de mosc.
LANKA RUSĂ - Această insulă se numea Ceylon, iar britanicii au adus ceaiul lor preferat de aici încă de la mijlocul secolului al XIX-lea. Până în 1965, Sri Lanka era unul dintre principalii exportatori de ceai din lume. Clima favorabilă ceaiului de pe insulă dă naștere unei arome ușoare de citrice cu nuanțe de ciocolată.
CHINA - Gama de ceaiuri chinezești este foarte largă, astfel încât există într-adevăr ceva pentru fiecare, indiferent dacă preferă un gust mai degrabă blând, dulce sau chiar afumat. Acesta din urmă este oferit de Lapsang Souchongs, care are un conținut mai mic de cofeină și gustul lemnos menționat mai sus, în timp ce ceaiul Yunnan are un gust mai blând și un conținut mai puternic de cofeină.
Kenya - în prezent al treilea cel mai mare importator de ceai, după China și India. Ceaiul cultivat în această țară africană are o aromă corpolentă, cu o notă de citrice, arome captivante de anason și cardamom.
DE UNDE A VENIT TEUL ENGLEZ DE LA BREAKFAST?
Cum insulele britanice sunt strâns asociate cu ceaiul, este obișnuit să întâlnim English breakfast tea, sau ceai scoțian sau irlandez. Acestea sunt adesea amestecuri de mai multe tipuri de ceai (ceaiul indian Assam, Ceylon și kenyan sunt adesea prezente). O specialitate este Earl Grey - Assam sau Darjeeling aromatizat cu ulei de bergamotă.
Ce conține - După o lecție de geografie a ceaiului, este timpul să aruncăm o privire la ceea ce conține de fapt această băutură...
Polifenoli - substanțe cu efecte antioxidante semnificative care au fost asociate cu reducerea riscului de a dezvolta o serie de boli. Mai exact, acestea sunt teaflavinele și tearubiginele.
Cafeina - efectele acestui stimulent sunt bine cunoscute, afectând pozitiv performanța fizică și mentală, memoria sau arderea grăsimilor.
În ceea ce privește conținutul de vitamine și minerale, vă puteți aștepta la vitaminele B, magneziu, potasiu și mangan în ceaiul negru.
Cuvintele se consumă în orice moment al zilei
Cu ceaiul negru puteți începe o zi plină dimineața, precum și să fiți un companion plăcut după-amiaza. Încercați mai multe soiuri și nu vă fie teamă să experimentați.
Comentarii (0)