- Dominik Škoda
- 7141 vizualizări
Este chiar funcționează? Sau este un fel de truc pentru a-ți testa mintea ascuțită?
Este tipic pentru noi să nu căutăm un răspuns la întrebarea inițială în primă instanță, ci să începem să dăm lecții: "Dacă cineva nu are o mașină de măcinat, ar trebui să cumpere cafea măcinată, atunci nu ar trebui să aibă de-a face cu așa ceva în primul rând".
Dar aici nu este vorba deloc despre cum a ajuns cafeaua boabe într-o gospodărie fără râșniță. Există o serie de posibilități, de altfel, inclusiv un cadou bine intenționat în care celui care l-a oferit i-a scăpat informații cheie despre gospodăria destinatarului.
Și pentru aceia dintre voi care aveți o râșniță acasă, nu vă speriați, căci se va strica în momentul în care mâine veți avea o explozie de poftă de cafea.
Din orice motiv v-ați trezi cu cafeaua nemăcinată, nu este nevoie să o puneți deoparte ca pe un cadou de călătorie care va fi trecut în curând, pentru că...
Este posibil să macini cafeaua fără râșniță
Există două opțiuni de bază disponibile imediat. Prima este puternic atemporală și vă va testa gospodăria pentru mobilierul tradițional. Cea de-a doua se bazează pe timpurile moderne și va fi probabil realistă pentru majoritatea dintre voi.
Și tu poți face cel mai bun cafea:
- într-un mortar - un mortar de bună calitate nu a lipsit din nicio gospodărie până acum și vă oferă posibilitatea de a controla "grosimea măcinării" atunci când prelucrați cafeaua. Acesta facilitează prepararea cafelei French Press (o măcinare mai grosieră), iar când continuați să lucrați cu mojarul, iese o cafea espresso fin măcinată. Atunci când umpleți mortarul, asigurați-vă că îl umpleți doar un sfert din el cu boabe de cafea. Astfel, vă va fi mai ușor să lucrați cu el și boabele nu vor ieși afară.
- într-un blender - un blender va fi probabil mai comun în casele de astăzi decât un mortar. Și puteți "spăla" cafeaua și în el. Ideal ar fi într-un blender conceput pentru tocat nuci. Și aici are sens să nu spălați niciodată decât o cantitate mică de cafea. În caz contrar, ar trebui să țineți blenderul pornit prea mult timp, riscând să vă supraîncălziți și, astfel, temperatura excesivă să afecteze uleiurile aromatice din boabele de cafea. Băutura rezultată ar fi prea amară și fără o aromă caracteristică.
Considerăm, de asemenea, alternativa de a nu avea un mortar și un pisălog. Ceea ce vă rămâne este o privire tristă asupra unui sac de boabe de cafea și o poftă imbatabilă de cafea. Așa că vă întrebați dacă puteți prepara cafea din boabe nemăcinate. Dacă respectați anumite reguli, da. Unii sfătuiesc să lăsați boabele la înmuiat peste noapte înainte de a le prepara.
Alții vin cu o rețetă pentru a înmuia boabele de cafea timp de o oră. Ambele metode sunt posibile, nu vă așteptați ca rezultatul să fie la fel de grozav ca la boabele măcinate, dar aveți o șansă să preparați cafeaua în acest fel. Cu toate acestea, cu cerințe considerabile de timp.
În orice caz, chiar și la prepararea cafelei pot exista obstacole și depinde doar de abordarea ta. Nu degeaba se spune:
Cine vrea, caută o cale
Cine nu vrea caută un motiv...dar apoi trebuie să suporte o ceașcă de cafea goală.
Fă tot posibilul să o păstrezi pe a ta plină.