Prepararea ceaiului negru

Să călcăm pe urmele uneia dintre cele mai populare băuturi din lume sau cum să preparăm ceaiul potrivit.

Cuvintele de pe listă

Majoritatea oamenilor asociază ceaiul negru cu Marea Britanie, care este renumită pentru "ceaiul de la ora cinci." Cu toate acestea, rădăcinile sale se întorc în China, unde ceaiul face istorie de mai bine de patru mii de ani. Dar asta ar însemna să vorbim despre ceaiul verde; vom trece la ceaiul negru și ne vom aminti că este mult mai tânăr. Surse istorice îl menționează încă din secolul al XVII-lea și puteți afla mai multe despre originile sale cu aceste ceaiuri negre.

Înainte de a începe să vă umpleți coșul cu produsele alese, veniți alături de noi pentru o ceașcă bună de ceai negru. Nu veți găsi un companion mai bun pentru cumpărăturile online la e-shop.

Ghid de preparare a ceaiului negru

  • Știi ce-ți poftește?

Este de la sine înțeles că nu există ceai negru ca ceaiul negru. Adevărații gurmanzi știu foarte bine despre ce vorbim. Dacă gustul și aroma sunt cu adevărat menite să fie un răsfăț pentru suflet, acordați suficientă atenție selecției ceaiului. Soiurile grozave nu provin doar din China, India sau Sri Lanka, ci le puteți căuta și în alte țări de origine. De exemplu, încercați ceaiul din Georgia sau Kenya.

  • Temperatura apei contează

Acum aveți ceaiul, căutați în dulap cana potrivită și puneți apa la fiert. Ceaiul negru trebuie turnat peste apă la 93-100°C. Temperatura mai scăzută este recomandată în special atunci când se prepară ceaiul Darjeeling.

  • Timp de infuzare a ceaiului negru

Dacă pregătiți ceaiul într-o cană de 250 ml, puneți 1 linguriță de frunze de ceai într-o strecurătoare. De îndată ce turnați apă fierbinte peste ele, timpul începe să curgă pentru dumneavoastră (sau pentru ceaiul dumneavoastră). 3-5 minute sunt suficiente pentru a pregăti băutura. Dacă lăsați frunzele să se infuzeze mai mult timp, ceaiul va fi prea amar.

  • Echipament

Puteți, bineînțeles, să preparați ceaiul negru și într-un ceainic sau presă franceză, depinde de dvs. ce preferați. Veți crește apoi doza de frunze de ceai proporțional cu volumul recipientului.

  • Ceva în plus

Băutura caldă poate fi aromată cu zahăr, miere, suc de lămâie, sau cu puțin lapte sau un vârf de cuțit din unele condimente (se potrivește scorțișoara sau cardamomul).

  • Pregătiți și savurați

Cu ceașca de ceai pregătită, așezați-vă, simțiți parfumul, închideți ochii și lăsați aroma să își facă efectul. Chiar și în cele mai agitate zile, este bine să vă acordați câteva momente pentru a vă bucura de ceai în liniște.

Produse similare

Vezi articolele autorului
Dominik Škoda

Proprietar și director al companiei GourmetKava s.r.o., care operează de 11 ani un magazin online cu cafea proaspăt prăjită și accesorii pentru prepararea alternativă a cafelei. Deținător al prestigiosului certificat Barista Skill Foundation de la The Specialty Coffee Association. De asemenea, iubitor de natură, bricolaj și muzică.

Comentarii (0)

Nu există comentarii în acest moment

🎄 Din păcate, nu mai putem livra coletul până la Crăciun. Magazinul online continuă să expedieze comenzi în fiecare zi ➡️ Mai multe informații