GourmetCoffee Specialitate Kenya Baragwi - Guama AA 250g
Cafeaua ideală pentru iubitorii de cafea care apreciază notele suculente și fructate.
Coacăze negre, pomelo, ceai negru
Altitudine: 1 800 m deasupra nivelului mării
Regiunea: Kianyaga, comitatul Kirinyaga
Soiuri: SL34, SL28, SL altoit, Ruiru 11 și Batian
Fermă: Baragwi - Guama AA
Punctaj de cupaj: 86,75
Roastery: Beansmith
Ce este GourmetCoffee Specialty?
Este o selecție de cafele pe care le-am ales cu grijă și pe care Beansmith Roastery le-a prăjit pentru noi. Există mai multe definiții, SCA (Select Coffee Association) afirmă în mod specific că este o cafea care obține un punctaj de cel puțin 80 din 100 în cadrul unei evaluăriprofesionale și care nu conține defecte semnificative de gust. De asemenea, veți găsi întotdeauna transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi mai multe arome fructate în ele. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării acasă, ca cafea de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-un ibric de moka.
Sfat de preparare
Nu consemnăm grosimea exactă a măcinării, deoarece fiecare râșniță o are în mod diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce am obținut mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Drip 18g (60ml bloom), 250ml total în 2:30min
Informații de la fermier
Stația de spălare a cafelei Guama este deținută și operată de Societatea Cooperativă a Fermierilor din Baragwi. Condusă de mici fermieri, această stație a fost înființată în 1986 și are peste 3500 de cultivatori. Fermele din această zonă sunt de obicei mai mici, fermierul mediu având aproximativ 300 de plante de cafea.
După livrarea la moara umedă, cireșele sunt sortate manual pentru a elimina impuritățile și fructele negre. Acestea sunt apoi cântărite și înregistrate. Acestea sunt apoi mutate într-un container unde sunt decojite. După ce cireșele sunt decojite cu ajutorul unei prese cu patru discuri, acestea sunt transferate într-unul dintre rezervoarele de fermentare, unde fermentează timp de aproximativ 16 până la 24 de ore, în funcție de temperatura ambientală. Cafeaua este apoi spălată bine în canale de apă înclinate pentru a îndepărta orice pulpă reziduală.
Cafeaua este apoi mutată pe paturile de uscare ridicate din stație, unde se usucă lent timp de aproximativ 10 până la 18 zile. În zilele foarte călduroase, cafeaua este protejată de o plasă de umbră. Cafeaua uscată pe pergament este apoi transportată la propria moară (Baragwi Farmers' Cooperative are propria moară uscată în districtul Kirinyaga), unde este prelucrată și clasificată în diferite grade de calitate în termen de 3 zile.
Odată prelucrată complet, cafeaua este transportată la un depozit din comitatul Nairobi (Africa Global Logistics), unde este depozitată până la licitație.
EAN: 8594206183893
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER