Nimic nu vă îmbunătățește mai bine abilitățile culinare decât utilizarea de condimente și sare proaspăt măcinate. Chiar și un detaliu atât de mic poate face lucruri mari. Ce sunt acestea?
O mai bună savoare și aromă
Aroma și gustul preparatului rezultat ating un cu totul alt nivel atunci când folosiți condimente proaspăt măcinate decât atunci când, fără să vă gândiți, căutați o pungă de condimente măcinate. Încercați să mirosiți un piper măcinat cumpărat din magazin și apoi unul pe care tocmai l-ați măcinat. Acum, fără îndoială, înțelegeți diferența! Mai savuros și mai aromat - acestea sunt principalele beneficii ale condimentelor pe care le macini singur acasă cu puțin timp înainte de utilizare.
O serie de condimente conțin uleiuri care contribuie semnificativ la gustul și aroma lor. Cu toate acestea, aceste uleiuri își pierd eficacitatea atunci când intră în contact cu aerul.
Și cu această descoperire, sunteți cu un pas mai aproape de a încerca condimentele proaspăt măcinate. Pentru a face acest lucru, însă, aveți nevoie de un aparat adecvat...
Un măcinător
...sau, mai bine zis, măcinătoare. Ar trebui să aveți două în trusa dvs. de bază - unul pentru condimente și unul pentru sare.
De ce să nu confundați un polizor de sare cu o moară de piper
Deși sarea și piperul se înțeleg perfect în farfurie, etapa de preparare - adică măcinarea - are nevoie de una proprie. Mori de piper de calitate au pietre de măcinat din oțel, în timp ce morile de sare le au pe cele din ceramică. Motivul este clar, sarea se corodează atunci când intră în contact cu oțelul pe o perioadă lungă de timp. Prin urmare, mașina de măcinat sare trebuie să fie exclusiv ceramică pentru a-i asigura longevitatea.
Ce trebuie să căutați atunci când alegeți o mașină de măcinat
Când alegeți un polizor de piper sau de sare, sunteți de obicei interesat de:
- preț
- ascuțimea
- durata de viață
- grosimea reglabilă a măcinării
În această privință, pentru polizoare se aplică următoarele:
- ceramica este mai ieftină decât oțelul
- oțelul este mai ascuțit decât ceramica
- ceramica rămâne în urma oțelului în ceea ce privește durabilitatea
Grasimea măcinării
Setați grosimea de măcinare în funcție de tipul de condimente și de alimentele pe care le preparați. Sosurile și supele sunt mai bine condimentate cu condimente fin măcinate, în timp ce fripturile, salatele și mâncărurile în care condimentele servesc și ca garnitură merită măcinate grosier.
Funcționalitatea include designul
Amintiți-vă că un macinatorar trebui să se potrivească cu bucătăria dvs., să fie ușor de folosit și să vă încapă bine în mână. Doar atunci va deveni asistentul tău indispensabil la gătit. În oferta noastră se găsesc polizoare de mână pentru sare și condimente de la compania cehă Lodos, care s-a dovedit a fi de încredere. Produsele sale combină calitatea și designul elegant.
Pietre de măcinat din oțel sau din ceramică?
În cazul macinatoarelor de mână pentru piper și sare, din ce sunt făcute pietrele de măcinat nu este atât de important pe cât crede majoritatea oamenilor. Pietrele de măcinat ceramice, în special, au avantajul unei mai bune disipări a căldurii, dar dacă nu macini kilograme de piper sau sare (sau condimente) în mână, practic nu contează. Pietrele de măcinat din ceramică ar trebui să rămână ascuțite ceva mai mult timp în comparație cu cele din oțel.
De ce să cumperi de la noi polizoare de piper și sare?
- Puteți livra un polizor de sare, piper sau condimente care este în stoc chiar a doua zi după comandă!
- Avem o gamă largă de produse de cafea și ceai, precum și cafea de calitate.
- Ai nevoie de sfaturi? Serviciul nostru de asistență clienți este aici pentru dumneavoastră.