GourmetCoffee Specialitate - Kenya Nyeri 250g
O cafea echilibrată care va încânta orice iubitor de cafea fină, dar aromată. În ceașcă veți simți aciditatea răcoritoare de grapefruit, dulceața prăjiturii cu prune și notele subtile de ciocolată cu lapte.
Altitudine: 1 800 - 2 050 m deasupra nivelului mării
Regiune: Nyeri, Karatina
Varietate: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Score: 86+
Fermă/Stație: Gatina
Roastery: Beansmith
Ce este Gourmet Coffee Specialty?
Este o selecție de cafea pe care am selectat-o cu atenție și am prăjit-o pentru dvs. la Beansmith Roastery. Există mai multe definiții, iar SCA (Select Coffee Association) afirmă în mod specific că este vorba despre o cafea care obține un punctaj de cel puțin 80 din 100 la o evaluareprofesională și care nu conține defecte semnificative de gust. De asemenea, veți găsi întotdeauna transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi mai multe arome fructate în ele. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării acasă, ca cafea de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-un ibric de moka.
Sfat de preparare
Nu scriem grosimea exactă a măcinării, deoarece fiecare măcinător o are în mod diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce obținem noi mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Drip 18g (60ml bloom), 250ml total în 2:30min
Informații de la fermier
Stația Gatina este situată în apropierea orașului Karatina din regiunea Nyeri. A fost construită în 1968 și este situată între pantele vestice ale Muntelui Kenya și pantele estice ale Munților Aberdare. Stația este administrată de Societatea Cooperativă a Fermierilor din Mugaga. În prezent, 790 de membri, dintre care peste 30% sunt femei, livrează aici cireșe de cafea. Fermierii cultivă împreună aproximativ 142 de hectare de teren. Aceasta înseamnă aproximativ o zecime de hectar pentru fiecare cultivator - câteva sute de pomi de cafea.
Cireșele sunt culese manual, doar cele perfect coapte, și livrate direct la stația Gatina sau la unul dintre punctele de colectare. Urmează o sortare manuală atentă, în timpul căreia fructele necoapte sau deteriorate sunt îndepărtate. Controlul strict al calității încurajează fermierii să selecteze doar cea mai bună recoltă. Cireșele sunt prelucrate în continuare într-o mașină de curățat cu trei discuri și fermentate peste noapte.
Cooperativa Mugaga operează cinci stații de spălare și are peste 4 800 de cultivatori. Pe lângă asigurarea calității produselor, cooperativa ajută fermierii să crească randamentele și promovează în mod activ implicarea femeilor și a tinerilor în cultivarea cafelei - femeile reprezintă în prezent o treime din membrii săi.
Cafeaua kenyană este clasificată în funcție de mărimea boabelor. Cele mai mari boabe, denumite AA, au un diametru mai mare de 7,2 mm.
EAN: 8594206184159
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER