GourmetCoffee Specialty - Etiopia Tesfa DECAF - decafeinizată 250g
Cafea decofeinizată excepțională. Nu cea din Columbia pe care o are toată lumea, ci etiopiană. Arome:caramel - cereale - alune - ciocolată
Profil de aromă: caramel - cereale - alune - ciocolatăAltitudine
: 2000-2100mMetodă de prelucrare
: apă spumantă decafeinizată (proces CO2)
Localizare: Agaro, Jimma, vestul EtiopieiVarietate
:
MixtăProprietar
: Mustefa Abakenoambalaj
:
250gScoring Score: 84.25Importator
:
FalconRoaster
:
BeansmithCe
este
GourmetCoffee Specialty?
Este o
adevărată cafea de specialitate care a fost atent selectată și prăjită pentru noi de către Beansmith, un prăjitor selectiv. Există mai multe definiții, una dintre cele mai specifice de la SCA (Select Coffee Association) spune că acestea sunt cafele care obțin cel puțin 80 de puncte din 100 la o evaluare profesională și nu au defecte de gust exact menționate. Veți găsi, de asemenea, o transparență de 100% (ferme, importator, prăjitor și retailer) în cazul cafelelor noastre selecte.
O cafea decafeinizată bună din altă parte decât din Columbia? Da, etiopiană!!!
Poate ați observat că cafelele decofeinizate sunt poate 95% din Columbia, pentru cineva căruia îi place să bea cafea decofeinizată devine destul de plictisitor după un timp. Așa că am căutat ceva special până când am găsit cafeaua decofeinizată din Etiopia, procesată printr-o metodă neconvențională de CO2 (vezi mai jos). Și ca să fie și mai rău, cafeaua are un gust cu adevărat special, nu căutați aciditate, ci un gust de floricele de porumb, de caramel.
Un mod excepțional de a elimina cofeinaAcest
procedeu a fost descoperit pentru prima dată de omul de știință Kurt Zosel de la Institutul Max Planck pentru Cercetarea Cărbunelui în 1967, când cerceta noi modalități de a separa amestecuri de substanțe. Procesul CO2 este un proces natural de decafeinizare și atinge o eficiență de 99,9%. Este un proces delicat în care CO2 lichid vizează cofeina din cafea. Acest lucru asigură că gustul cafelei rămâne perfect! Acest proces este complet natural și certificat organic. Cu toate acestea, acest proces durează cel mai mult timp, 6-7 zile. Cofeina extrasă din cafea este rafinată și vândută industriei băuturilor răcoritoare
.
Modul în care funcționează acest proces înseamnă că ceilalți compuși din boabele de cafea verde rămân intacți
, ceea ce înseamnă că
decafeinizarea nu are niciun efect asupra gustului și aromei produsului final
. Dioxidul de carbon
este foarte selectiv și nu extrage carbohidrații și proteinele din boabele verzi care contribuie la gust și aromă.
Sfat de preparareNu
scriem grosimea
exactă
a măcinării, deoarece fiecare mașină de măcinat o face diferit, dar puteți încerca să o măcinați astfel încât să obțineți aproximativ ceea ce obținem noi mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite.
Este doar un
punct de pornire.
Dripper - 18g - Dripper - 18g - 18go moară circulară în care procesează cafeaua de la ferma sa și de la cultivatori, pe care o păstrează separat și o usucă în paturi ridicate lângă casa sa. Cultivatorii lui Mustef sunt vecini și fiecare are între 4 și 10 hectare de teren. El procesează atât cafeaua naturală, cât și cea spălată, iar toată cafeaua este uscată la semiumbră. Estimăm că Mustefa va avea aproximativ 600 de saci disponibili. Lucrând direct cu importatorul Falcon, suntem capabili să facem lanțul de aprovizionare mult mai eficient și să maximizăm suma de bani care se întoarce la producători.
EAN: 8594206182711
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER