Prepararea cafelei lungo

Un lungo, vă rog...

Există momente și oameni cărora le place să își savureze cafeaua pentru o perioadă lungă de timp. Și pentru ei, desigur, un espresso mic nu poate fi suficient. 

În orice caz, dacă sunt serioși în ceea ce privește gustul și tăria cafelei lor, nici măcar Americano - adăugarea de apă fierbinte la espresso-ul finit - nu îi va satisface. Soluția ideală pentru ei, atunci, este așa-numitul lungo. În traducere literală, "espresso prelungit". 

Sfânta (cafea) Treime

Dacă un fan al cafelei ar trebui să enumere cele trei băuturi de bază ale cafelei, ar începe cu siguranță cu espresso și ar menționa lungo și ristretto pe următoarele două poziții. Dacă luăm espresso ca bază a culturii cafelei, atunci ristretto ar fi membrul mai mic și mai slab al familiei, în timp ce lungo ar fi cel mai mare și mai puternic. 

Pregătirea cafelei lungo

Pe baza preparării tradiționale a espresso-ului, veți folosi aceeași cantitate de cafea, dar o cantitate dublă de apă (50-70 ml) și, astfel, veți avea nevoie și de mai mult timp (45-60 de secunde) pentru ca aparatul să pregătească băutura. Rezultatul va fi o cafea mai puternică și mai aromată, servită într-o ceașcă mai mare. Așteptați-vă la un conținut mediu de cofeină de 70-100 mg. Lungo-ul clasic este servit fără lapte sau smântână.  

Detalii care decid

Când alegeți o cafea potrivită pentru espresso lungo, asigurați-vă că căutați Arabica. Robusta nu este potrivită pentru acest tip de băutură.

Când vine vorba de nivelul de prăjire, ar trebui să țineți cont de timpul de preparare și să ajungeți la o prăjire medie. Cea închisă este mai potrivită pentru băuturile de cafea în care așa-numitul timp de extracție (adică timpul în care apa fierbinte sub presiune trece prin cafeaua măcinată) nu depășește 30 de secunde. Dacă doriți să încercați cafeaua închisă la culoare, reduceți temperatura apei de la temperatura inițială de aproximativ 92 °C la 88-90 °C.

Se recomandă ca grosimea măcinării să fie setată la mediu sau fin.

Și un ultim sfat...NU ÎNTÂRZIIAȚI TIMPUL PENTRU CAFEA - FĂCEȚI-L - doar suficient de mult timp pentru acel espresso lungo grozav.

Produse similare

Amestec Espresso Pura Vida, cafea boabe Amestec Espresso Pura Vida, cafea boabe 2
In stoc
Cafeaua noastră Gourmet

Amestec Espresso Pura Vida, cafea boabe

Un amestec unic de 5 tipuri de Arabica din America Centrală și de Sud, completat cu robusta de calitate , pentru un espresso plin de aromă, putere și cremă de calitate.
In stoc
37,90 lei
Brazilia Santos, cafea arabica boabe Brazilia Santos, cafea arabica boabe 2
In stoc
Cafeaua noastră Gourmet

Brazilia Santos, cafea arabica boabe

Brazilia este liderul mondial în producția și exportul de boabe de cafea de foarte înaltă calitate . Cel mai cunoscut și mai popular este 100% Arabica Brazil Santos.
In stoc
40,90 lei
Indie Cherry, cafea ROBUSTA boabe întregi Indie Cherry, cafea ROBUSTA boabe întregi 2
In stoc
Cafeaua noastră Gourmet

Indie Cherry, cafea ROBUSTA boabe întregi

Vișine este un Robusta puternic și intens de înaltă calitate, cu un gust ușor de ciocolată, amărăciune mai mare tipică pentru Robusta și, de asemenea, cu un conținut mai mare de cofeină , care este de până la 2 ori mai mare decât Arabica.
In stoc
35,90 lei
Trung Nguyen CREATIVE 4, káva mletá Trung Nguyen CREATIVE 4, káva mletá 2
In stoc
Trung Nguyen

Trung Nguyen CREATIVE 4, cafea măcinată

O aromă puternică și un gust bogat merg mână în mână cu un conținut mai mare de cofeină . Cafeaua conține o selecție manuală de boabe nemăcinate (așa-numitele Culi) din cafele Arabica, Robusta, Chari și Catimor.
In stoc
35,90 lei
Vezi articolele autorului
Dominik Škoda

Proprietar și director al companiei GourmetKava s.r.o., care operează de 11 ani un magazin online cu cafea proaspăt prăjită și accesorii pentru prepararea alternativă a cafelei. Deținător al prestigiosului certificat Barista Skill Foundation de la The Specialty Coffee Association. De asemenea, iubitor de natură, bricolaj și muzică.