Prepararea cafelei vieneze

Cafeaua vieneză este un clasic elegant care încântă nu doar iubitorii de cafea tare, ci și pe cei care preferă ceva dulce. Combină espresso puternic cu frișcă ușor bătută, creând un contrast delicios de arome și texturi. Ideală pentru după-amieze de duminică, pentru oaspeți sau ca desert într-o ceașcă.

Ce este cafeaua vieneză

Cafeaua vieneză (în germană Wiener Melange sau Einspänner) are multe variante. La noi, se referă cel mai frecvent la cafea neagră (adesea espresso dublu) servită într-un pahar sau ceașcă, peste care se adaugă frișcă dulce în loc de lapte. Băutura este adesea decorată cu cacao, fulgi de ciocolată sau scorțișoară.

Ingrediente și ustensile

  • 1 porție de espresso preparat proaspăt (sau 2 porții pentru un gust mai intens)
  • 50–100 ml de frișcă lichidă (minimum 30 % grăsime)
  • Opțional: zahăr, cacao, ciocolată rasă sau scorțișoară
  • Pahar sau ceașcă pentru espresso
  • Tel sau mixer manual

Mod de preparare a cafelei vieneze

  1. Preparați espresso-ul – ideal cu un espressor cu levier, ibric moka sau French press. Trebuie să fie tare și aromatic.
  2. Bateți frișca – nu până la consistență fermă. Obiectivul este o textură fină, semilichidă care se poate stratifica și bea ușor.
  3. Turnați cafeaua în pahar – imediat după preparare, astfel încât să fie fierbinte.
  4. Peste aceasta adăugați frișca cu grijă – de ex. cu o linguriță. Se obține astfel un efect bicrom.
  5. Decorați după gust – cu cacao, ciocolată sau scorțișoară.
  6. Nu serviți cu lingură – cafeaua vieneză se bea prin frișcă, nu amestecată.

Sfaturi și variații

  • Pentru un gust mai dulce, puteți îndulci cafeaua înainte de a adăuga frișca.
  • Puteți înlocui frișca clasică cu frișcă aromată (ex. vanilie).
  • Dacă folosiți cafea decofeinizată, veți bucură și oaspeții de seară sau pe cei care evită cofeina.

Ce cafea să alegeți?

Recomandăm utilizarea arabeice de calitate 100 % cu aromă bogată sau un amestec de arabica și robusta pentru o bază mai intensă. În magazinul nostru veți găsi boabe cafea special alese perfecte pentru metoda vieneză.

Rezumat

Cafeaua vieneză este ușor de preparat, arătoasă și delicioasă. Se potrivește perfect pentru momente de relaxare sau ocazii festive. Tot ce vă trebuie este un espresso de calitate și frișcă proaspătă – și magia cafelei ia ființă.

Produse similare

Abonament de cafea - prăjitori selectivi Abonament de cafea - prăjitori selectivi 2
  • La reducere!
In stoc
Abonament de cafea

Abonament de cafea - prăjitori selectivi

Plăcerea parfumată a cafelei proaspete. O altă cafea proaspăt prăjită în fiecare lună!! Comandă-ți cafeaua cu 3 / 6 / 12 luni înainte și nu vei rămâne niciodată fără ea :)
In stoc
523,90 lei
Abonament GourmetKava Specialty - la filtru Abonament GourmetKava Specialty - la filtru 2
  • La reducere!
In stoc
Abonament de cafea

Abonament GourmetKava Specialty - la filtru

Plăcerea parfumată a cafelei proaspete. În fiecare lună o selecție diferită de cafea proaspăt prăjită! Comandă-ți cafeaua cu 3 / 6 / 12 luni înainte și nu vei rămâne niciodată fără :)
In stoc
393,90 lei
Brazilia Santos, cafea arabica boabe Brazilia Santos, cafea arabica boabe 2
In stoc
Cafeaua noastră Gourmet

Brazilia Santos, cafea arabica boabe

Brazilia este liderul mondial în producția și exportul de boabe de cafea de foarte înaltă calitate . Cel mai cunoscut și mai popular este 100% Arabica Brazil Santos.
In stoc
40,90 lei
Vezi articolele autorului
Dominik Škoda

Proprietar și director al companiei GourmetKava s.r.o., care operează de 11 ani un magazin online cu cafea proaspăt prăjită și accesorii pentru prepararea alternativă a cafelei. Deținător al prestigiosului certificat Barista Skill Foundation de la The Specialty Coffee Association. De asemenea, iubitor de natură, bricolaj și muzică.