Prepararea cafelei vietnameze

Cafeaua vietnameză are o aromă bogată și delicată, oaromă frumoasă, iar metoda de preparare este simplă, dar exotică pentru mulți. Cel mai adesea este preparată folosind filtrul "Phin", popular în Asia. Important este că poate fi preparată și într-o presă franceză sau într-o mașină obișnuită de picurare.

De ce aveți nevoie pentru a pregăti cafeaua vietnameză

  • Cafea vietnameză, de exemplu Trung Nguyen
  • cafea Filtru Phin
  • apă caldă
  • cupă, lingură
  • lapte condensat dulce dacă se dorește

Metoda de preparare folosind filtrul de cafea Phin durează doar câteva minute și este potrivită pentru cei care nu au spațiu pentru o mașină de cafea. Pregătirea durează câteva minute mai puțin decât la o mașină de cafea, vă veți distra cu ea și veți obține un gust uimitor.

Dacă doriți ca cafeaua rezultată să fie perfectă, adăugați lapte condensat dulce pentru a spori gustul. Puteți servi cafeaua vietnameză și cu gheață. În acest fel este servit în climatul cald vietnamez. Pur și simplu puneți filtrul peste un pahar cu gheață sau cu bucăți de gheață pentru o băutură răcoritoare.

Suntem un importator direct al multor mărci de consumabile pentru prepararea cafelei, așa că păstrăm cele mai mici prețuri de pe piață.

Cum se prepară cafeaua vietnameză

  1. Măsurați 3 lingurițe ușor rotunjite sau o lingură mare de cafea vietnameză și puneți-o în camera de filtrare.
  2. Tăiați ușor filtrul și apăsați în jos cu strecurătoarea superioară pentru a distribui uniform cafeaua.
  3. Versați 20 ml de apă fierbinte (de preferință 96-100°C) pentru a umezi cafeaua.
  4. Încălziți timp de aproximativ 20 de secunde.
  5. Versați apă fierbinte în filtrul phin până la margine.
  6. Puneți capacul și lăsați cafeaua să se prepare. (În cafenelele vietnameze, laptele condensat dulce este turnat în ceașcă înainte de preparare.)
  7. Cafeaua vietnameză se prepară timp de 4-5 minute. (Dacă folosiți o ceașcă de sticlă, veți vedea când cafeaua este gata.)
  8. Îndepărtați capacul, întoarceți-l și puneți filtrul și farfuria de picurare deasupra.
  9. Și acum vă puteți bucura de una dintre cele mai bune plăceri de pe pământ. Cafeaua vietnameză poate fi servită atât fierbinte, cât și cu gheață.

Ghid de preparare a cafelei vietnameze (engleză)

Recomandări pentru prepararea cafelei

Produse similare

Filtru de cafea Phin (cafea vietnameză) Filtru de cafea Phin (cafea vietnameză) 2
In stoc
Cafea filtrată (drip)

Filtru de cafea Phin (cafea vietnameză)

Filtrul Phin este un instrument tradițional pentru prepararea cafelei vietnameze, în original Cà phê sua dá. Cafeaua este servită fierbinte sau, mai autentic, cu gheață și lapte condensat.
In stoc
26,90 lei
Trung Nguyen CREATIVE 4, káva mletá Trung Nguyen CREATIVE 4, káva mletá 2
In stoc
Trung Nguyen

Trung Nguyen CREATIVE 4, cafea măcinată

O aromă puternică și un gust bogat merg mână în mână cu un conținut mai mare de cofeină . Cafeaua conține o selecție manuală de boabe nemăcinate (așa-numitele Culi) din cafele Arabica, Robusta, Chari și Catimor.
In stoc
35,90 lei
Trung Nguyen CREATIVE 8 Legendee (cafea Cibet) Trung Nguyen CREATIVE 8 Legendee (cafea Cibet) 2
In stoc
Trung Nguyen

Trung Nguyen CREATIVE 8 (cafea Cibet)

Cafea Trung Nguyen de vârf! Simulare artificială enzimatică a cafelei Civet , identică cu adevăratul Kopi Luwak, dar fără suferință animală ! Foarte dulce pentru gust de ciocolată.
In stoc
108,90 lei
Vezi articolele autorului
Dominik Škoda

Proprietar și director al companiei GourmetKava s.r.o., care operează de 11 ani un magazin online cu cafea proaspăt prăjită și accesorii pentru prepararea alternativă a cafelei. Deținător al prestigiosului certificat Barista Skill Foundation de la The Specialty Coffee Association. De asemenea, iubitor de natură, bricolaj și muzică.