Father's Coffee Brazilia Urtiga 300g
Odată cu vremea frumoasă vine și cafeaua cu un gust ușor și note proaspete.
Aromă: Nutella - Măr - Baileys - Lemongrass
Țară: Brazilia
Regiune: Minas Gerais, Ilicínea
Unitate de prelucrare: Comunidade Urtiga
Altitudine: 1000 m deasupra nivelului mării.
Varietate: soiul: Arara
Prelucrare: uscată (naturală)
Producător:
Povestea personală a familiei lui Josias Cardosa este legată de crearea fermei. Tatăl său, șofer de camion, a investit în fermă în 1987 și a vrut să folosească profiturile pentru a cumpăra un camion nou. Din nefericire, scăderea prețurilor la cafea a pus capăt acestui plan, iar veniturile au fost folosite doar pentru a cumpăra anvelope noi. În această perioadă, Josias, pe atunci student, a ajutat la administrarea fermei. În prezent, Josias supraveghează funcționarea fermei. Obiectivul său s-a extins dincolo de cultivarea cafelei, pentru a îmbunătăți calitatea acesteia și pentru a se angaja să protejeze mediul înconjurător. Fiecare stație de cafea este denumită după un copac local. (Urtiga, Cedro, Ipê, Guatambu, etc.).
Prelucrare:
Cireșele de cafea întregi sunt uscate la soare pe terase de uscare timp de 10 până la 25 de zile. După procesul de uscare, când umiditatea ajunge între 11,3 și 11,8 %, cafeaua este prelucrată în continuare și dusă la depozitul COCATREL.
Varietate:
Arara este o încrucișare naturală între soiurile Obatã și Yellow Catuai. Cireșele coapte sunt de culoare galbenă, motiv pentru care este uneori numită "Obataa galbenă". A fost descoperit în 1988 în regiunea Parana din Brazilia de către agronomul Francisco Barbosa Lima. Arborele de cafea este foarte productiv și este rezistent atât la secetă, cât și la rugina cafelei. În ceașcă prezintă o dulceață ridicată și note fructate plăcute.
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER