Father's Coffee Etiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Etiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Etiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Etiopia Lalesa 300g

Father's Coffee Etiopia Lalesa 300g

Stoc epuizat
101,90 lei
Include TVA

Cafeaua etiopiană Lalesa se remarcă prin plinătatea sa dulce și aciditatea sa ușoară, datorită prelucrării uscate atente care îi păstrează caracterul bogat.

Afine - Lămâie - Cheesecake

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
Bright
Arborele de cafea
100% Arabica
Data prăjirii
 

Țara.

Regiune: Lalesa, Gebed

Stație: Lalesa Site

Altitudine: 2150 - 2200 m deasupra nivelului mării.

Soi: Heirloom

Procesare: naturală

Producția de cafea etiopiană este împărțită în trei anotimpuri: Bega (octombrie-ianuarie) este crucială pentru recoltare, Belg (februarie-mai) aduce ploile necesare pentru înflorire, iar Krempt (iunie-septembrie) include furtuni care promovează coacerea. Ephtah Specialty Coffee se concentrează pe durabilitate și pe sprijinirea femeilor în industria cafelei; la ferma lor din Lalesa lucrează până la 250 de persoane și are cea mai mare stație de uscare din regiune.

Cireșele de cafea trec printr-un proces de plutire în care sunt scufundate în apă, iar fructele necoapte plutesc la suprafață. Cireșele de calitate sunt uscate pe paturi timp de 12-15 zile, femeile locale culegând manual boabele verzi. Odată uscată, cafeaua este expediată la Addis Abeba și apoi la Djibouti pentru export. Ephtah sprijină, de asemenea, proiecte sociale, cum ar fi un centru de zi pentru copiii fermierilor și programul Ama Commitment, care ajută femeile din industria cafelei.

În zonă, soiurile indigene etiopiene de cafea "Heirloom" sunt cultivate la umbra copacilor, în special a bananierului fals Ensete. Aceste soiuri sunt apreciate pentru aroma lor complexă și adaptabilitatea la condițiile locale. Pomii de cafea cresc la 2150-2200 m deasupra nivelului mării, ceea ce contribuie la profilul lor unic. Pe lângă cafea, fermierii cultivă și Ensete, care este folosit la prepararea mâncării locale Kocho.

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER