GourmetCoffee Specialitate Columbia EL SILENCIO 250g
O cafea suculentă, corpolentă și dulce, cu o notă plăcută de fermentare. Are o aromă bogată și un echilibru armonios care va încânta orice iubitor de cafea.
Aromă: Căpșuni - Cireșe - Praline de rom
Altitudine: 1740 m deasupra nivelului mării
Regiunea: Piendam , Cauca
Varietate: Castillo
Fermă: Attia - El Silencio
Punctaj la cupă: 86
Roastery: Beansmith
Procesare: naturală
Ce este GourmetCoffee Specialty?
Este o cafea selectă pe care am ales-o cu grijă și pe care Beansmith Roastery a procesat-o pentru noi. Există mai multe definiții, SCA (Select Coffee Association) afirmă în mod specific că acestea sunt cafele care obțin un scor de cel puțin 80 din 100 în cadrul unei evaluăriprofesionale și care nu conțin defecte semnificative în gust. De asemenea, veți găsi întotdeauna transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi mai multe arome fructate în ele. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării acasă, ca cafea de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-un ibric de moka.
Sfat de preparare
Nu consemnăm grosimea exactă a măcinării, deoarece fiecare râșniță o are în mod diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce am obținut mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Drip 18g (60ml bloom), 250ml total în 2:30min
Informații de la fermier
Robinson Rivera Muelas, un cultivator de cafea în vârstă de 38 de ani din Piendamó, în regiunea Cauca, deține ferma El Silencio, situată în satul El Agrado, la o altitudine de 1 740 de metri. El cultivă soiul Caturra la ferma sa și produce aproximativ 7 000 kg de cafea pe an.
Pe lângă cultivarea cafelei, Robinson ajută și micii cultivatori din zonă care nu dispun de echipamentul de prelucrare necesar. Pentru aceștia, el le prelucrează și le usucă cireșele de cafea. El folosește o metodă unică de fermentație anaerobă dublă, care combină o fază anaerobă inițială cu o fază aerobă finală. Uscarea ulterioară are loc în uscătoare mecanice și parabolice.
Robinson se află acum în al șaselea an ca membru activ al asociației locale a cultivatorilor ACC, unde este membru fondator și reprezentant legal. Prin activitatea sa în cadrul asociației, el împărtășește cunoștințe și contribuie la îmbunătățirea practicilor micilor producători din regiune.
EAN: 8594206184029
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER