GourmetCoffee Specialitate Guatemala Comal 250g
O nouă Guatemala spălată cu un gust deosebit care vă va încânta cu finețea și intensitatea sa. Aromă: mere coapte - cardamom - boabe de cacao
Altitudine: 1 400 - 2 000 m deasupra nivelului mării
Regiune: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta
Soiuri: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Fermă: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)
Lunile de recoltare: noiembrie - aprilie
Roastery: Beansmith
Ce este cafeaua Gourmet Specialty?
Este o adevărată cafea de specialitate, selectată cu grijă și prăjită pentru noi de Beansmith, un prăjitor selectiv. Există mai multe definiții, una dintre cele mai specifice de la SCA (Select Coffee Association) spune că sunt cafele care obțin un punctaj de cel puțin 80 din 100 la o evaluare profesională și care nu au defecte de gust menționate cu exactitate. Veți găsi, de asemenea, transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi mai multe arome fructate în ele. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării acasă, ca cafea de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-un ibric de moka.
Sfat de preparare
Nu scriem grosimea exactă a măcinării, deoarece fiecare râșniță o are în mod diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce obținem noi mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Drip 18g (60ml bloom), 250ml total în 2:30min
Informații de la importator
FECCEG (La Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) a fost înființată în 2006 din cauza crizei cafelei. Scopul este de a sprijini comunitățile producătoare de cafea, de a îmbunătăți accesul pe piață și logistica exporturilor. Aceasta oferă sprijin tehnic, programe de diversificare a culturilor, educație în domeniul agriculturii și asistență pentru certificarea Bio și Fairtrade.
Deși cafeaua este principala cultură pentru acești producători, aceștia cultivă, de asemenea, miere, pomi fructiferi și culturi de subzistență precum porumbul și fasolea. De asemenea, aceștia plantează copaci pentru a păstra biodiversitatea și a proteja rezervele de apă subterană, precum și diverse flori și plante care atrag albinele și le sporesc producția de miere.
Fiecare producător își procesează și își usucă propria cafea pe terase mici. Cu toții au propriile decojitoare mici, rezervoare de fermentare și sisteme de spălare. COMAL organizează colectarea pergamentului uscat de la membri și îl livrează la fabrica de uscare FECCEG din Quetzaltenango. Aici, o echipă de control al calității analizează fiecare lot. În funcție de calitate, acesta va fi păstrat separat și vândut ca microlot sau amestecat cu alte cafele din aceeași organizație producătoare și din același grup de calitate.
EAN: 8594206183756
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER