Profil aromatic: ceai verde, zmeură, ciocolată cu lapte
Altitudine: 1950-2200
Metoda de prelucrare: naturală
Locație: Chelbesa, Yirgacheffe
Varietăți: Amestec de soiuri Heirloom
Proprietar: SNAP
Ambalare: 250g
Punctaj la cupaj: 88
Importator: Falcon Coffees
Prăjitor: Beansmith
Ce este GourmetCoffee Specialty?
Este o adevărată cafea de specialitate, selectată cu grijă și prăjită pentru noi de către un prăjitor select, Beansmith. Există mai multe definiții, una dintre cele mai specifice de la SCA (Select Coffee Association) spune că sunt cafele care obțin cel puțin 80 de puncte din 100 într-o evaluare profesională și nu au defecte de gust menționate cu precizie. Veți găsi, de asemenea, o transparență de 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) în cazul cafelelor noastre selectate.
Ce este diferit la cafelele noastre de selecție?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă a cafelei, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi în ele mai multe arome de fructe. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării la domiciliu, ca și cafeaua de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-o oală de moca.
Informații de la fermier
Chelbesa se află în zona Gedeo din districtul Gedeb și este una dintre cele mai bune zone producătoare de cafea din faimoasa Gedeb Woreda. Chelbesa este cunoscută pentru structura sa stratificată densă de vegetație semiprimară, care include atât bananieri falși, cât și arbori de cafea crescuți la umbră, și este un exemplu excelent al celei mai bune agroecologii de cultivare a cafelei.
În 2019, SNAP Specialty Coffee a construit noua sa moară umedă în micul sat Danche, în cadrul satului Chelbesa, în speranța de a ajunge să cumpere numai cireșe roșii de la fermierii din apropiere, în satul Chelbesa. Ambiția lor a devenit realitate odată ce proiectul a fost finalizat.
Rezervoarele de fermentare ale măcinătorului umed au fost construite folosind ceramică, ceea ce va contribui la puritatea cafelei prelucrate și, de asemenea, va ajuta la accelerarea fermentației datorită căldurii pe care o reține ceramica.
Acest lot a fost asamblat din producția a 495 de mici fermieri care furnizează cireșe la moară. În zonă, cel mai frecvent tip de sol este brun-roșu, un tip de sol deosebit de fertil, bogat în fier și cu aciditate ridicată. Acest lot special a fost tratat ca un lot natural tradițional din livrările de cireșe care constituie a doua parte a recoltei.
Cireșele sunt recepționate și sortate cu ajutorul unei serii de bazine de plutire care separă toate cireșele plutitoare (cireșe necoapte) și cireșele imature; în timpul procesului de plutire, cireșele sunt curățate cu apă proaspătă și apoi plasate pe paturi africane de uscare ridicate pentru o perioadă de 28-35 de zile.