GourmetCoffee Specialty - Mexic SV Kitos 250g

67,90 Lei
cu TVA

Cafea prăjită dulce excelentă pentru consumul zilnic. Profil aromatic: cireșe roșii și mango cu ciocolată neagră și cremă.

Doriți să măcinați cafeaua?
Nu este în stoc

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Aciditate
mediu
Gradul de prăjire

Profil aromatic: cireșe roșii și mango cu ciocolată neagră și cremă.

Altitudine: 1600m

Metoda de prelucrare: Red Honey (pe bob rămâne o mică cireașă, care conferă cafelei dulceața caracteristică atunci când este uscată)

Localizare: Tomatlan, Veracruz, Mexic

Varietăți: Costa Rica și Columbia

Proprietar: Dam Reyes

Ambalare: 250g

Importator: Falcon Coffees

Prăjitor: Beansmith

Ce este Gourmet Coffee Specialty?

Este o adevărată cafea de specialitate care a fost selectată cu grijă și prăjită pentru noi de către un prăjitor select, Beansmith. Există mai multe definiții, una dintre cele mai specifice de la SCA (Select Coffee Association) spune că sunt cafele care obțin cel puțin 80 de puncte din 100 într-o evaluare profesională și nu au defecte de gust menționate cu precizie. Veți găsi, de asemenea, o transparență de 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) în cazul cafelelor noastre selectate.

Ce este diferit la cafelele noastre de selecție?

Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă a cafelei, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi în ele mai multe arome de fructe. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării la domiciliu, ca și cafeaua de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-o oală de moca.

Informații de la fermier

Proiectul Kitos Cafe a început în 2018 la ferma de familie Finca del Cerro de Chiltepec Dam Reyes. Este o fermă situată în vârful unui deal, într-o zonă muntoasă, la granița dintre Tomatlán și Coscomatepec. Ceea ce o face să iasă în evidență este faptul că este o zonă plină de vegetație, cu priveliști frumoase asupra orașelor din jur. Lucrările de teren din această fermă se desfășoară cu multă disciplină, cu accent pe crearea și menținerea ecosistemului natural al zonei, obținându-se astfel o cafea de înaltă calitate, care a fost premiată ca fiind una dintre cele mai bune cafele din Mexic. În prezent, Dam conduce inițiativa generală la Kitos împreună cu partenerul său Hugo.

Acest lot, prelucrat prin metoda "Red Honey", este format din soiuri din Costa Rica și Columbia. Cireșele sunt recoltate selectiv și depulpate înainte de a fi așezate pe paturi africane înălțate pentru a se usca la soare. Procedeul Red Honey lasă un strat de mucilagiu pe boabe care se caramelizează la soare, adăugând o aromă profundă și dulceață cafelei. Timpul de uscare este monitorizat cu atenție și depinde de aroma și duritatea pe care boabele le capătă în timpul procesului de uscare.

2109 8594206182285

Fisa tehnica

Aciditate
mediu
Gradul de prăjire

Referinte specifice

cod EAN13
8594206182285

Recenzii (0)