Unicornul Naughty Dog 200g
Unicornul Naughty Dog 200g

Unicornul Naughty Dog 200g

Stoc epuizat
75,90 lei
Include TVA

Unnou amestec unicorn cu aciditate medie într-o combinație de Etiopia și Columbia.

Milkshake de caise - Skittles - Praline

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Spălat (washed)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
Bright
Arborele de cafea
100% Arabica
Data prăjirii
 

Mix de cafea: Columbia Diego Bermudez, Etiopia Aricha

Procesare.

Altitudine: MIX

Preparare recomandată: Filtru

Etiopia Aricha



Spălare: Aricha Prelucrare: SpălatVarietate:

HeirloomAltitudine: 1850-1880 m deasupra nivelului măriiRegiune: Aricha, Yirgacheffe

În timpul acestei metode, cireșele de cafea sunt scufundate în rezervoare cu apă pentru a le separa pe cele care rămân la suprafață, indicând imaturitatea sau deteriorarea lor. Cojile sunt apoi îndepărtate mecanic de pe boabe cu ajutorul unui decojitor, care sunt apoi supuse unei băi de apă de câteva ore în timpul căreia are loc fermentația. După ce fermentația este completă, boabele sunt uscate la soare până când ating nivelul de umiditate dorit. Această metodă de prelucrare conferă cafelei lejeritatea, gustul curat și aciditatea proaspătă care caracterizează acest amestec.

Columbia Diego Bermudez

Fermă: Diego Diego
Diego BermudezVarietate: Castillo:


CastilloAltitudine: 1700 - 1950 m deasupra nivelului mării Procesare: fermentare prin spălare Punctaj lacupă: 88,25 b

Diego lucrează la ferma familiei din Cauca. Împreună cu familia sa, se străduiesc să atingă un nivel în prăjirea lor. Și-au construit propriul laborator la fermă pentru a înțelege cupajul și prăjirea, iar apoi au putut începe să creeze propriile protocoale de fermentare pentru a experimenta. Din 2015, au obținut multe succese notabile și premii. Diego a devenit un degustător experimentat și a obținut calificarea CQI de nivel 2 pentru procesarea cafelei.

Procesul Y-05
Procesul acestui profil începe cu recoltarea cireșelor de cafea, la nivelul corect de maturitate. Cireșele sunt apoi dezinfectate cu ozon și transferate în tancuri de fermentare, unde are loc fermentarea timp de 72 de ore de imersiune în apă. Cafeaua este apoi decojită și curățată de toate mucilagiile; mucilagiile și pulpa sunt duse la instalația pilot, unde se produc microorganismele specifice procesului și se creează un mediu de cultură care conține precursorii aromelor și gusturilor de fermentație. Această cultură este fermentată timp de 36 de ore pentru a fixa precursorii pe boabele de cafea prin intermediul presiunii. Se aplică apoi un șoc termic. Cafeaua este apoi uscată într-un dezumidificator, păstrând tonurile delicate și evitând supraoxidarea boabelor și suprafermentarea.

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER