Unicornul Naughty Dog 200g
Unnou amestec unicorn cu aciditate medie într-o combinație de Etiopia și Columbia.
Milkshake de caise - Skittles - Praline
Mix de cafea: Columbia Diego Bermudez, Etiopia Aricha
Procesare.
Altitudine: MIX
Preparare recomandată: Filtru
Etiopia Aricha
Spălare: Aricha Prelucrare: SpălatVarietate:
HeirloomAltitudine: 1850-1880 m deasupra nivelului măriiRegiune: Aricha, Yirgacheffe
În timpul acestei metode, cireșele de cafea sunt scufundate în rezervoare cu apă pentru a le separa pe cele care rămân la suprafață, indicând imaturitatea sau deteriorarea lor. Cojile sunt apoi îndepărtate mecanic de pe boabe cu ajutorul unui decojitor, care sunt apoi supuse unei băi de apă de câteva ore în timpul căreia are loc fermentația. După ce fermentația este completă, boabele sunt uscate la soare până când ating nivelul de umiditate dorit. Această metodă de prelucrare conferă cafelei lejeritatea, gustul curat și aciditatea proaspătă care caracterizează acest amestec.
Columbia Diego Bermudez
Fermă: Diego Diego
Diego BermudezVarietate: Castillo:
CastilloAltitudine: 1700 - 1950 m deasupra nivelului mării Procesare: fermentare prin spălare Punctaj lacupă: 88,25 b
Diego lucrează la ferma familiei din Cauca. Împreună cu familia sa, se străduiesc să atingă un nivel în prăjirea lor. Și-au construit propriul laborator la fermă pentru a înțelege cupajul și prăjirea, iar apoi au putut începe să creeze propriile protocoale de fermentare pentru a experimenta. Din 2015, au obținut multe succese notabile și premii. Diego a devenit un degustător experimentat și a obținut calificarea CQI de nivel 2 pentru procesarea cafelei.
Procesul Y-05
Procesul acestui profil începe cu recoltarea cireșelor de cafea, la nivelul corect de maturitate. Cireșele sunt apoi dezinfectate cu ozon și transferate în tancuri de fermentare, unde are loc fermentarea timp de 72 de ore de imersiune în apă. Cafeaua este apoi decojită și curățată de toate mucilagiile; mucilagiile și pulpa sunt duse la instalația pilot, unde se produc microorganismele specifice procesului și se creează un mediu de cultură care conține precursorii aromelor și gusturilor de fermentație. Această cultură este fermentată timp de 36 de ore pentru a fixa precursorii pe boabele de cafea prin intermediul presiunii. Se aplică apoi un șoc termic. Cafeaua este apoi uscată într-un dezumidificator, păstrând tonurile delicate și evitând supraoxidarea boabelor și suprafermentarea.
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER