GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g

GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g

Stoc epuizat
71,90 lei
Include TVA

O cafea naturală echilibrată, cu note dulci de fructe. Perfectă pentru cei care caută un gust corpolent, cu un aftertaste plăcut și lung. Aromă: măr - merișor uscat - ciocolată

Doriți să măcinați cafeaua?
Epuizat
detail_vyhody_heureka.png Evaluat pe Compari 5/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Transport gratuit la comenzi peste 390 lei
detail_vyhody_vse_skladem.png O gamă variată în stoc detail_vyhody_cerstve_prazena.png Cafea prăjită în fiecare săptămână
Prin achiziționarea acestui produs veți câștiga 15 puncte. Coșul dumneavoastră va conține în total 15 puncte, care pot fi convertite într-un voucher în valoare de 3,40 lei.
Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
Bright
Arborele de cafea
100% Arabica
Data prăjirii
2026-05-23
 

Altitudine: 1 670 - 1 800 m deasupra nivelului mării

Regiunea: Kayanza, Gatara

Varietate: Red Bourbon

Fermă: Gakenke

Luni de recoltare: martie - iulie 2024

Roastery: Beansmith

Importator: Sucafina

Ce este GourmetKafé Specialty?

Este o selecție de cafele pe care le-am ales cu grijă și pe care Beansmith Roastery le-a prăjit pentru noi. Există mai multe definiții, SCA (Select Coffee Association) afirmă în mod specific că acestea sunt cafele care obțin un scor de cel puțin 80 din 100 într-o evaluareprofesională și care nu conțin defecte semnificative de gust. De asemenea, veți găsi întotdeauna transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.

Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?

Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi mai multe arome fructate în ele. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării acasă, ca cafea de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-un ibric de moka.

Ce ne-a atras la această cafea?

A avea o cafea naturală bună în portofoliul nostru de cafele este esențial, așa că aceasta a fost o alegere evidentă. Procesarea naturală a cafelei este o metodă prin care boabele de cafea sunt uscate direct în cireașa de cafea, adică cu toată pulpa. Acest proces tradițional conferă cafelei o aromă bogată, dulce și adesea fructată, deoarece boabele absorb zaharuri și alte substanțe din pulpă în timpul procesului de uscare. Această metodă de prelucrare este obișnuită în zonele cu mult soare și are un efect esențial asupra profilului final al cafelei.

Sfat de preparare

Nu consemnăm grosimea exactă a măcinării deoarece fiecare măcinător o face diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce avem mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.

Drip 18g (60ml bloom), 250ml total în 2:30min

Informații de la fermier / importator

Gakenke a fost construită în 1991. Fabrica cu 224 de paturi de uscare poate procesa până la 750 de tone pe sezon. Are 2 tancuri de flotare, 10 tancuri de fermentare și 2 tancuri de înmuiere. Câmpul de uscare are 150 de paturi ridicate.

Stația are 1 780 de fermieri membri înregistrați, răspândiți pe 22 de dealuri din municipalitatea Gatare din provincia Kayanza. Aceștia sunt organizați în grupuri de 30 de persoane, conduse de un lider al producătorilor care facilitează comunicarea și organizarea cu stația.

Din motive de calitate, majoritatea arborilor de cafea din Burundi sunt din soiul Red Bourbon. Din cauza dimensiunii din ce în ce mai mici a plantațiilor de cafea, îmbătrânirea portaltoilor este o problemă foarte mare în Burundi. Pentru a sprijini fermierii în reînnoirea plantațiilor lor, Greenco cumpără semințe de la Institutul de Științe Agronomice din Burundi (ISABU), înființează pepiniere și vinde răsaduri fermierilor la un preț inferior costului.

BÎn timpul sezonului de recoltare, cafeaua este culeasă manual selectiv. Cireșele sunt plutite în găleți mici pentru a le verifica calitatea. Cireșele de bună calitate sunt apoi sortate manual și se îndepărtează cireșele deteriorate, insuficient coapte și prea coapte. Cireșele sunt apoi uscate timp de 3-4 săptămâni pe mese de uscare, într-un singur strat. În timpul procesului de uscare, culegătorii trec prin cireșe în căutarea bucăților defecte. După uscare, pergamentul este împachetat și transportat la un depozit. Experții din laboratorul Greenco evaluează fiecare lot și asigură trasabilitatea pe tot parcursul procesului.

EAN: 8594206183787

S-ar putea sa-ti placa

LB PLACEHOLDER

🎄 Din păcate, nu mai putem livra coletul până la Crăciun. Magazinul online continuă să expedieze comenzi în fiecare zi ➡️ Mai multe informații