GourmetCoffee Specialitate Burundi Gakenke 250g
Altitudine: 1 670 - 1 800 m deasupra nivelului mării
Regiunea: Kayanza, Gatara
Varietate: Red Bourbon
Fermă: Gakenke
Luni de recoltare: martie - iulie 2024
Roastery: Beansmith
Importator: Sucafina
Ce este GourmetKafé Specialty?
Este o selecție de cafele pe care le-am ales cu grijă și pe care Beansmith Roastery le-a prăjit pentru noi. Există mai multe definiții, SCA (Select Coffee Association) afirmă în mod specific că acestea sunt cafele care obțin un scor de cel puțin 80 din 100 într-o evaluareprofesională și care nu conțin defecte semnificative de gust. De asemenea, veți găsi întotdeauna transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi mai multe arome fructate în ele. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării acasă, ca cafea de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-un ibric de moka.
Ce ne-a atras la această cafea?
Sfat de preparare
Nu consemnăm grosimea exactă a măcinării deoarece fiecare măcinător o face diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce avem mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Drip 18g (60ml bloom), 250ml total în 2:30min
Informații de la fermier / importator
Gakenke a fost construită în 1991. Fabrica cu 224 de paturi de uscare poate procesa până la 750 de tone pe sezon. Are 2 tancuri de flotare, 10 tancuri de fermentare și 2 tancuri de înmuiere. Câmpul de uscare are 150 de paturi ridicate.
Stația are 1 780 de fermieri membri înregistrați, răspândiți pe 22 de dealuri din municipalitatea Gatare din provincia Kayanza. Aceștia sunt organizați în grupuri de 30 de persoane, conduse de un lider al producătorilor care facilitează comunicarea și organizarea cu stația.
Din motive de calitate, majoritatea arborilor de cafea din Burundi sunt din soiul Red Bourbon. Din cauza dimensiunii din ce în ce mai mici a plantațiilor de cafea, îmbătrânirea portaltoilor este o problemă foarte mare în Burundi. Pentru a sprijini fermierii în reînnoirea plantațiilor lor, Greenco cumpără semințe de la Institutul de Științe Agronomice din Burundi (ISABU), înființează pepiniere și vinde răsaduri fermierilor la un preț inferior costului.
BÎn timpul sezonului de recoltare, cafeaua este culeasă manual selectiv. Cireșele sunt plutite în găleți mici pentru a le verifica calitatea. Cireșele de bună calitate sunt apoi sortate manual și se îndepărtează cireșele deteriorate, insuficient coapte și prea coapte. Cireșele sunt apoi uscate timp de 3-4 săptămâni pe mese de uscare, într-un singur strat. În timpul procesului de uscare, culegătorii trec prin cireșe în căutarea bucăților defecte. După uscare, pergamentul este împachetat și transportat la un depozit. Experții din laboratorul Greenco evaluează fiecare lot și asigură trasabilitatea pe tot parcursul procesului.
EAN: 8594206183787
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER