GourmetCoffee Specialitate Etiopia Uraga 250g
Cafeaua fermentată anaerob din regiunea Guji oferă un profil de gust unic , cu note de papaya, cidru de mere și lichior de portocale. Procesarea naturală îi evidențiază dulceața și complexitatea.
Altitudine: 2250 m deasupra nivelului mării.
Regiunea.
Varietate: Dega, Kurume, 74110
Stație de prelucrare: Haro Wachu
Roastery: Beansmith
Procesare: Anaerobă naturală
Punctaj Cupping: 87,5
Ce este Gourmet Coffee Specialty?
Este o selecție de cafele pe care le-am ales cu grijă și pe care Beansmith Roastery le-a procesat pentru noi. Există mai multe definiții, SCA (Select Coffee Association) afirmă în mod specific că acestea sunt cafele care obțin un scor de cel puțin 80 din 100 într-o evaluareprofesională și care nu conțin defecte semnificative de aromă. De asemenea, veți găsi întotdeauna transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi mai multe arome fructate în ele. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării acasă, ca cafea de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-un ibric de moka.
Sfat de preparare
Nu scriem grosimea exactă a măcinării, deoarece fiecare râșniță o are diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce obținem noi mai jos. Dar acesta este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Drip 18g (60ml bloom), 250ml total în 2:30min
Informații de la fermier
Această cafea anaerobă unică provine din regiunea îndepărtată Uraga din Guji, mai exact din satul Haro Wachu, unde stațiunea locală procesează cafele naturale, spălate și anaerobe. Aceasta este cultivată la altitudini mari, de 2 250 de metri sau mai mult, reflectând perfect solurile fertile și pădurile luxuriante din Uraga. Aici, micii fermieri cultivă soiurile 74110 și 74112 la umbra unor copaci precum Cordia africana, acacia și ensetu. Recoltarea se face de obicei în perioada noiembrie - ianuarie. Această cafea este foarte ușor de urmărit, deoarece cireșele provin de pe doar 5,2 hectare. Îngrijirea meticuloasă și atenția acordată preciziei în metodele experimentale de prelucrare au ca rezultat o ceașcă excelentă, cu o trasabilitate ridicată a originii.
Fermentațiaanaerobă este o metodă modernă de prelucrare în care cireșele de cafea sunt fermentate în rezervoare complet închise, fără acces la oxigen. Cireșele sunt mai întâi sortate cu atenție pentru a separa fructele necoapte, prea coapte și verzi. Cireșele coapte sunt apoi plasate în saci speciali și presate ferm. Oxigenul este eliminat cu ajutorul unui sistem de vid, iar după 18-24 de ore începe fermentarea datorită presiunii CO₂ din interiorul recipientului. Cireșele fermentează timp de 4-15 zile, timp în care presiunea asigură pătrunderea aromelor dulci ale pulpei direct în boabe. După încheierea procesului, cireșele trec de la roșu la galben. Odată scoasă din recipientul de fermentare, cafeaua este uscată pe paturi africane timp de 15-18 zile.
EAN: 8594206184104
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER