GourmetCoffee Specialitate Guatemala Comal ESP 250g
Un espresso corpolent și dens, cu o dulceață plăcută și o amărăciune subtilă și răcoritoare în final. Un gust perfect echilibrat pentru un adevărat răsfăț. Aromă: Dulceață de cireșe - Merișoare - Ciocolată neagră
Altitudine: 1 400 - 2 000 m deasupra nivelului mării
Regiune: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta
Soiuri: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Fermă: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)
Lunile de recoltare: noiembrie - aprilie
Roastery: Beansmith
Ce este cafeaua Gourmet Specialty?
Este o adevărată cafea de specialitate, selectată cu grijă și prăjită pentru noi de Beansmith, un prăjitor selectiv. Există mai multe definiții, una dintre cele mai specifice de la SCA (Select Coffee Association) afirmă că sunt cafele care obțin un punctaj de cel puțin 80 din 100 la o evaluare profesională și care nu au defecte de gust menționate cu exactitate. Veți găsi, de asemenea, transparență 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) cu cafelele noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre selecționate?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. Aceste cafele sunt prăjite în primul rând pentru espresso, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-o cană de moca.
Sfat de preparare
Nu scriem grosimea exactă a măcinării, deoarece fiecare râșniță o are diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține aproximativ ceea ce am obținut mai jos. Dar este într-adevăr unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Preparare recomandată 16g cafea / 35ml ieșire în aproximativ 30s
Informații de la importator
FECCEG (Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) a fost înființată în 2006 ca răspuns la criza cafelei. Misiunea sa este de a sprijini comunitățile producătoare de cafea, de a facilita accesul la piețe și de a îmbunătăți logistica legată de exporturi. Organizația oferă consultanță tehnică, promovează diversificarea culturilor, oferă programe de formare agricolă și oferă asistență în ceea ce privește certificările, cum ar fi certificările ecologice și Fairtrade.
Deși cafeaua rămâne principala cultură a acestor comunități, acestea cultivă, de asemenea, miere, pomi fructiferi și culturi de subzistență precum porumbul și fasolea. În plus, plantează copaci pentru a promova biodiversitatea și pentru a proteja resursele de apă. De asemenea, ei cultivă flori și plante care atrag albinele și contribuie la creșterea producției de miere.
Fiecare producător procesează și usucă cafeaua în mod individual, pe terase mici. Ei au propriile prăjitoare, rezervoare de fermentare și sisteme de spălare. COMAL colectează apoi cafeaua pergament uscată de la membri și o duce la fabrica de uscare FECCEG din Quetzaltenango. Aici, o echipă de control al calității analizează fiecare lot, care, în funcție de calitatea sa, este vândut ca microlot sau amestecat cu alte cafele din aceeași organizație și categorie.
EAN: 8594206184012
S-ar putea sa-ti placa
LB PLACEHOLDER