- Dominik Škoda
- 17162 vizualizări
{produs:880}
Fiecărui iubitor de cafea îi place să pregătească o băutură delicioasă din boabe proaspăt măcinate. Pe lângă condițiile inițiale precum țara de origine sau altitudinea, gustul cafelei este influențat de mai mulți factori. Un factor foarte important este dacă este proaspăt măcinat , așa că cel mai bine este să-l măcinați chiar înainte de prepararea propriu-zisă și astfel obțineți cel mai bun gust. Dacă ești un adevărat cunoscător, nu ai cumpăra niciodată cafea premăcinată. Acesta este deja deteriorat și, în plus, poate să nu îndeplinească gradul de măcinare necesar pentru prepararea specifică a cafelei.
Cum să măcinați cafeaua? Pentru a măcina cafeaua la grosimea corectă, râșnița de cafea trebuie să fie reglată corect. Există o diferență între tipurile de râșnițe. Se folosesc tocatoare și râșnițe cu pietre de șlefuit. Dacă doriți să obțineți mai multe grade variabile de măcinare, folosiți neapărat o râșniță cu pietre de șlefuit. Rasnita de cafea nu va fi niciodata la fel de fin macinata ca intr-o rasnita de mana, iar grosimea nu va fi uniforma.
Ce rasnita de cafea sa folosesti?
-
Utilizați o râșniță de cafea manuală de bună calitate sau o râșniță electrică cu pietre de măcinat
-
Rasnita de cafea nu macina niciodata cafeaua uniform
-
Chiar dacă cumpărarea de cafea premăcinată nu este o opțiune ideală, este totuși mai bună decât utilizarea unui tocător
Fiecare metodă de preparare a cafelei necesită un tip diferit de măcinare. Cu cât timpul de înmuiere a boabelor este mai scurt, cu atât măcinarea este mai fină.
Care este rugozitatea măcinarii cafelei pentru un anumit preparat?
Alegeți și învățați cantitatea potrivită de măcinare a cafelei în funcție de metodele de preparare a cafelei utilizate.
1) Măcinarea foarte fină a cafelei
Pentru prepararea cafelei turcesti in cezva se recomanda o macinare foarte fina de cafea. Consistența este similară cu cea a făinii netede sau a pulberii.
2) Măcinarea fină a cafelei
Măcinarea fină a cafelei este potrivită pentru prepararea espressoului . Groseria este ca sarea de masă mai fină. Dacă cumpărați cafea premăcinată, probabil că va fi măcinată așa.
3) Măcinarea fină medie a cafelei
O măcinare medie-fină este probabil cea mai comună. Se foloseste pentru o oala de moka , preparat in picurare sau in aeropress (cu un timp de preparare de 2-3 min). Este puțin mai fin decât nisipul, dar nu la fel de fin ca măcinat fin.
- Oala de moka
-
Drip
-
Aeropress (timp de preparare 2-3 min)
4) Măcinarea medie a cafelei
Măcinarea medie este media de aur dintre măcinarea fină și cea grosieră. Se mai foloseste si pentru picurare , in timpul prepararii intr-un vas vidat sau pentru aeropress (mai mult cu 3 minute de preparare). Consistența este ca nisipul.
-
Oală cu vid
-
Aeropress (timp de preparare mai mult de 3 minute)
-
Drip
5) Măcinarea cafelei cu grosier mediu
O măcinare medie-grunjoasă este potrivită pentru un picurator Chemex sau Clever . Grosajul cafelei este ca nisipul grosier (puțin mai grosier decât o măcinare medie).
-
Chemex
-
Picurator inteligent
6) Măcinarea grosieră a cafelei
Se recomandă măcinarea grosieră french press. Cafeaua măcinată așa arată ca sarea de mare. Pentru prepararea într-o fremch press, este mai bine să aveți cafea măcinată mai grosier - boabele nu vor pătrunde prin sită în băutură, iar sedimentul va rămâne în partea de jos.
- Cold brew
class="accentuare-indentare">
SFAT: Cu siguranță nu vă fie frică să experimentați! Merită să măcinați cafeaua proaspătă și, în timp, veți observa distincția fină între grosimea individuală.
Alege din oferta noastra de rasnite cafea de calitate .
{produse:369.579.445.458.880}
Alte metode de preparare a cafelei
- Pregătirea cafelei într-o presă franceză
- Prepararea cafelei la rece
- Pregătirea cafelei într-un vas cu moka
- Pregătirea cafelei într-o dzezva
- Pregătirea cafelei într-un vas cu vid
- Prepararea cafelei filtrate
- Prepararea cafelei - Espresso - manual complet
- Prepararea cafelei în Aeropress
Prepararea cafelei verde cu prăjire - Prepararea cafelei vietnameze
- Băuturi espresso
- Pregătirea cafelei într-un Chemex
- Prepararea yerba mate într-o calebașă
- Cafea cu gheață - rețete pentru 6 moduri
- Arome de cafea
- Prepararea cafelei albe plate
- Prepararea cafelei frappe
- Pregătirea cafelei preparate în lot
- Prepararea cafelei espresso tonic
- Pregătirea cafelei cappuccino
- Pregătirea unui caffe latte
- Pregătirea unui latte macchiato
- Pregătirea unui espresso macchiato
- Prepararea cafelei ristretto
- Prepararea espresso doppio
- Prepararea cafelei americane
- Pregătirea cafelei lungo
