Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

cafea proaspătăDe foarte multe ori, în magazinul nostru, întâlnim că clienții vor să cumpere cafea proaspăt prăjită, dar nu vor ca aceasta să fie acră. Credem că acest sentiment a fost construit în fiecare client nou, deoarece a băut cafea veche și de proastă calitate din lanțurile de supermarketuri pentru o perioadă lungă de timp.

O astfel de cafea acră chiar nu este bună și este aproape imposibil de băut fără zahăr și lapte.Dar gustul ei cu siguranță nu poate fi pus pe seama acidității naturale a cafelei (aciditatea).

De ce cafeaua este acidă

Te-ai întrebat vreodată ce este de fapt cafeaua? Probabil că vă spuneți, cafeaua este doar cafea. Cafeaua este pur și simplu un fruct. Și ca majoritatea fructelor, cafeaua are o aciditate naturală.

Dacă nu a făcut-o. Dacă culegi zmeură sau afine sălbatice la o plimbare prin pădure, nu te-ai gândi că ușoara lor aciditate naturală este un lucru rău. La fel se întâmplă și cu cafeaua.

O cafea bună trebuie să fie echilibrată. O ușoară atingere de aciditate ar trebui să fie înlocuită de un postgust dulce și amețitor.

Cum să reduci aciditatea cafelei

Cumpărați cafea proaspăt preparată și sunteți la jumătatea drumului. Veți descoperi toate aromele și gusturile pe care le puteți găsi într-o singură ceașcă de cafea și nu veți mai dori să opacizați gustul cafelei cu zahăr sau lapte. Aciditatea naturală ușoară din cafeaua făcută din boabe proaspăt prăjite va avea același gust ca și cum ai mușca din fructul tău preferat de vară.

Alte motive posibile

  • De asemenea, dacă apa curge prea repede prin cafea în timpul extracției, atunci toate substanțele nu au timp să treacă în apă. Rezultatul este un gust fad cu note acide.
  • În cazul în care boabele de cafea sunt măcinate prea grosier, acestea lasă apa să treacă prea repede, rezultând o cafea acră.
  • Aceasta poate fi exacerbată de temperatura scăzută a apei în timpul debitului.
  • Fabricatele de cafea în cauză provin dintr-o anumită regiune, ceea ce oferă o specificație de aromă mai fructată.

Cafea preferată fără aciditate