Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 4 căni, adică aproximativ 190 ml.
In stoc
Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 4 căni, adică aproximativ 190 ml.
Dacă ți place o cafea tare, de volum mic, acest moka pot este perfect pentru tine. O ceașcă reprezintă aproximativ 50 ml, iar din punct de vedere al tăriei, cafeaua mocha este comparată cu espresso. Desigur, nu va fi niciodată la fel de puternic ca un espresso adevărat, dar este foarte asemănător cu acesta. La urma urmei, acesta este motivul pentru care Alfonso Bialetti l-a inventat în 1933. A vrut să le ofere iubitorilor de espresso italian posibilitatea de a face cafea tare, ca la cafenea, în confortul propriei case. Dacă tocmai ați cumpărat o oală de moca, acesta este locul perfect pentru a afla cum să faceți cafea chiar mai bună în ea, care este pur și simplu fantastică.
Principalul avantaj al unei oale moka este prețul foarte scăzut în comparație cu mașinile de espresso. De multe ori o oală moka pentru câteva sute va produce o cafea mult mai bună decât o mașină de cafea de 1-5 mii de CZK sau cafetiere cu capsule.
Cafea recomandată
Probabil că cel mai important lucru absolut pentru prepararea într-o oală moka este alegerea cafelei. Cafeaua ar trebui să fie întotdeauna cât mai proaspătă, în mod ideal la câteva zile de la preparare. Nu cumpărați cafea din lanțurile de supermarketuri, ci mai degrabă vizitați un magazin specializat care vă va furniza cafea proaspăt preparată. Pentru noi, cafelele puternice, cum ar fi Costa Rica Tarrazu sau Kenya Top Masai, sunt perfecte pentru a fi preparate într-o oală moka. Dar nu există limite pentru imaginația ta.
Grasime de măcinare
Cafeaua pentru oala moka ar trebui în mod ideal să fie măcinată chiar înainte de a fi preparată. Uitați de cafeaua deja măcinată de la supermarket. Dacă nu aveți o mașină de măcinat, comandați cafeaua măcinată la o cafenea și nu uitați să menționați că doriți să o folosiți într-un ibric de moca. Grosimea măcinării pentru o oală moka este mai fină decât pentru picurare, dar mai grosieră decât pentru espresso obișnuit, aproximativ consistența nisipului.Temperatura apei
Opinioanele variază în ceea ce privește dacă apa trebuie să fie caldă sau rece. Unii oameni consideră că cafeaua mocha arde puțin mai tare atunci când se folosește apă rece, din cauza timpului mai lung de încălzire. Cu toate acestea, mulți barmani consideră că apa rece este mai bună, deoarece băutura rezultată este mai consistentă. Încercați să aflați ce apă vi se potrivește. Pentru cei mai pretențioși, recomandăm apa filtrată.
GRINDING THICKNESS: măcinare fină medie
Pentru un ceainic moka, o măcinare slabă se va vedea foarte repede. Cafeaua nu va ieși încet din "vulcan", ci va țâșni peste tot. În acest caz, este necesar să se aleagă o măcinare mai grosieră. Pe de altă parte, dacă cafeaua este prea fadă, măcinați-o puțin mai fin.
CUM PREPARĂM CAFEATA ÎN COȘULITORUL MOKA
✔ Timp total de preparare într-un ceainic moka: aprox. 5 minute, timp de extracție aprox. 1,5 minute
✔ Cantitatea de cafea: în funcție de mărimea vasului, dar ideal ar fi o pâlnie plină în mijlocul vasului
Am descris mai detaliat pentru dvs. prepararea cafelei într-o oală moka, deși prepararea în sine este simplă și, în principiu, presupune doar umplerea vasului de jos cu apă, umplerea părții din mijloc cu cafea și punerea pe foc. Da, este atât de simplu, dar dacă doriți o cafea foarte bună, citiți instrucțiunile noastre de mai jos.
Cum se face cafeaua folosind oala moka
- Umpleți recipientul de fund cu apă (ideal ar fi apă filtrată), până la limita maximă stabilită de supapa de siguranță.
- Măcinați cafeaua mediu fin (vezi "Măcinarea grosieră").
- Inserați funelul și turnați cantitatea necesară de cafea măcinată. Pentru 3 cești de cafea mocha aveți nevoie de 15 g de cafea și aproximativ 160 ml de apă. Strecurătorul de cafea trebuie să fie întotdeauna plin, aliniat până la margine. Cu toate acestea, dacă doriți o cafea mai slabă, o mică parte din cafea poate fi îndepărtată. Nu stoarceți cafeaua în niciun fel, ci doar neteziți suprafața și asigurați-vă că nu există cafea pe marginile pâlniei și în filet.
- Inserați recipientul superior și înșurubați recipientul superior cu o mișcare de răsucire (nu apăsând pe mâner, altfel se poate rupe)!
- Puneți oala moka pe o sursă de căldură și lăsați-o să fiarbă. Dacă gătiți pe un aragaz cu gaz, asigurați-vă că flacăra nu depășește dimensiunea fundului vasului și nu se extinde peste margini. Întotdeauna gătiți la putere medie a aragazului pentru a evita extracția rapidă și supracoacerea.
- Nu asteptați niciodată ca toată apa să se verse din recipientul de jos și în sus. Cafeaua Moka va începe apoi să se încălzească prea tare și să se supraîncălzească în timp, iar băutura rezultată nu va fi la fel de bună. Încercați să luați vasul de pe aragaz chiar înainte ca extracția să se termine, în momentul în care auziți un sunet distinct de "gâlgâit". De asemenea, puteți opri extracția prin scufundarea vasului de moca în apă rece după ce a terminat.
- Acum puteți servi cafeaua mocha.
- Când fierbătorul s-a răcit complet, deșurubați-l și curățați-l (cu apă este suficient) și secați-l pentru a preveni coroziunea!Nu folosiți produse de curățare sau spălați-l în mașina de spălat vase!
Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 4 căni, adică aproximativ 190 ml.
In stoc
Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 4 căni, adică aproximativ 190 ml.
Oală Kaffia Moka pentru prepararea a 3 cești de cafea moca. O metodă simplă de preparare foarte apropiată de cea a espresso-ului, dar la o fracțiune din cost. Volum: aprox. 124,8 ml.
In stoc
Oală Kaffia Moka pentru prepararea a 3 cești de cafea moca. O metodă simplă de preparare foarte apropiată de cea a espresso-ului, dar la o fracțiune din cost. Volum: aprox. 124,8 ml.
producător de marcă
Oală de lux de lux pentru moca Bialetti Venus din inox de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a 4 cești de cafea mai tare (aprox. 170 ml). Potrivit și pentru plitele cu inducție !
In stoc
Oală de lux de lux pentru moca Bialetti Venus din inox de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a 4 cești de cafea mai tare (aprox. 170 ml). Potrivit și pentru plitele cu inducție !
Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 6 căni, adică aproximativ 270 ml. Pachet cadou cu 200 g de cafea Bialettii.
In stoc
Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 6 căni, adică aproximativ 270 ml. Pachet cadou cu 200 g de cafea Bialettii.
Recipientul electric moka Bialetti Elettrika pentru prepararea a 2 cești de cafea proaspătă și tare oriunde te -ai afla.
In stoc
Recipientul electric moka Bialetti Elettrika pentru prepararea a 2 cești de cafea proaspătă și tare oriunde te -ai afla.