Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Prepararea cafelei verzi este diferită de cea tradițională. Fabricatele verzi sunt mai tari și mai rezistente decât cele prăjite cu care suntem obișnuiți. De aceea, vă recomandăm înmuierea cafelei verzi în apă călduță pentru o jumătate de oră până la o oră pentru a o înmuia puțin.

Baia verde poate fi apoi măcinată cu un mortar și un pisălog sau cu o râșniță de cafea. Cu toate acestea, aveți mare grijă să nu deteriorați mașina de tocat sau să le puneți în apă pentru câteva zeci de minute.

După măcinare, umpleți 2-3 lingurițe de cafea verde cu aproximativ 300 ml de apă fierbinte și lăsați-o să plutească timp de 5 minute. Apoi strecurați băutura sau beți-o direct. Gustul cafelei va fi diferit de cel al cafelei standard și va fi ușor acrișor.

Ai vrea să obții un Trocitor manual Kaffia sau cafea verde neprăjită? Vezi E-SHOP-ul nostru.

Testarea cafelei verzi - Cafeaua clasică

Puteți, de asemenea, să vă prăjiți acasă cafeaua și să aveți complet cafeaua dvs. originală. Există mai multe metode și ele diferă în ceea ce privește calitatea cafelei prăjite, costurile de muncă și de achiziție, iar cu cât metoda este mai ieftină, cu atât prăjirea este mai dificilă și nu este ușor să obțineți rezultate perfecte. Dar, așa cum se spune, totul este permis :-)

Prăjirea cafelei verzi cu un prăjitor de cafea portabil

Vom descrie prăjirea folosind Prăjitor de mână Kaffia, pe care îl puteți achiziționa de la noi :-)

    1. Pregătiți aproximativ 30-50g de cafea verde.
    2. Încălziți prăjitorul pe foc pentru aproximativ 1-2 minute.
    3. Apoi se toarnă boabele de cafea verde și se înconjoară prăjitorul. După aproximativ 2 minute, boabele vor începe să își schimbe culoarea
    4. După aproximativ 8 minute, acestea se vor îngălbeni și veți auzi o ușoară pocnitură.
    5. Procesul de prăjire durează în mod normal aproximativ 13 minute. Aveți grijă să nu ardeți boabele cu o prăjire lungă. În general, cu cât culoarea mai închisă a boabelor este mai închisă, cu atât mai mult este suprimată aciditatea naturală și iese în evidență amărăciunea și viceversa.
    6. Cafeaua verde prăjită poate fi apoi golită prin deschiderea din suport.

Metoda originală de prăjire a cafelei verzi pe foc și în tigaie

Focul poate fi înlocuit foarte ușor cu orice plită, veți avea o sursă de căldură mai stabilă, adică va fi din nou un pic mai ușor. Așadar, nu este nevoie de metode complicate și trebuie doar să vă întoarceți la elementele de bază ale prăjiturii, unde inițial cafeaua era prăjită la foc. În forma sa modernă, tot ce trebuie să faci este să arunci fasolea într-o cratiță, să dai focul la maxim și să o grăbești cu mijlocuire constantă, chiar nu vrei să o subestimezi pentru că atunci se va arde pe o parte și se va prăji insuficient pe cealaltă. Puteți picura câteva picături de apă pentru un rezultat mai bun.

Când se prăjesc, boabele de cafea mai eliberează o parte din coaja superioară, care poate fi îndepărtată prin suflare, dacă sunteți în bucătărie, vă recomand să ieșiți pe balcon sau afară ca să nu aveți coji peste tot în bucătărie :-)